FOTO: U Zaprešiću otvorena nova sportska dvorana

Nakon završetka ovog projekta u Zaprešiću okreću se novom projektu – projektiranju i građenju treće osnovne škole

Od danas je i službeno otvorena školska sportska dvorana uz OŠ Antuna Augustinčića u Zaprešiću. Velika je to trodijelna dvorana koja se prostore na 2.300 m2, izgrađena od strane zaprešićkog izvođača radova koji je sve odradio po visokim građevinskim standardima, prije roka i bez ikakvih promjena u cijenama koje su postignute na javnom natječaju.

Upravo je to jedna od stvari na koje je ukazao zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, dok je druga iznimna vrijednost ovog objekta fotonaponska elektrana na krovu dvorane. Ona će proizvoditi energije za dvorana i školu, a višak će se prodavati HEP-u, a ujedno je to i jedina javna zgrada obrazovna ustanova u Zagrebačkoj županiji s takvim sustavom.

-Napokon se nalazimo u novoj dvorani, iako su njene prostorije još od početka školske godine prepune smijeha, veselja, sportskih natjecanja i tehničkog osoblja. Jedva smo dočekali današnji dan kako bismo je pokazali i pohvalili se njome. Ova dvorana omogućit će brojne aktivnosti za učenike, ali i sve ljubitelje sporta u Zaprešiću- rekla je ravnateljica škole Danijela Adžijević.

-Kada smo pripremali ovaj objekt za gradnju, moji suradnici stalno su ponavljali da moramo graditi objekt primjeren 21. stoljeću. Zato smo ugradili najkvalitetnije materijale, izabrali najkvalitetnijeg izvođača i ugradili najbolju opremu. Sve to je ulog u budućnost, investicija u našu djecu jer oni su naša iskonska vrednota, oni su naša budućnost, naša djeca nemaju cijene- rekao je gradonačelnik Turk.

Zadovoljstvo ostvarenim projektom izrazio je i župan Stjepan Kožić koji je podsjetio kako Županija na cijelom svom području ulaže sredstva kako bi osigurali što bolje uvjete u svim školama i svim sredinama.

-Ja bi bio najsretniji kad bi u svakom gradu i svakoj općini naše županije imali ovakvu dvoranu. Trenutno tome nije tako, ali smo pri kraju projekta vrijednog više od 150 milijuna kuna koje smo uložili u proteklom razdoblju u gradnju novih škola i dvorana. Želim da iz ove dvorana izađu brojni prvaci- rekao je župan Kožić.

U ime ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa na otvorenju dvorane bio je državni tajnik Ivica Šušak. Istaknuo je kako se raduje svakom novom prostoru poklonjenom učenicima jer on dokazuje važnost mladih naraštaja. Izrazi je nadu da će dvorana svjedočiti brojnim sportskim uspjesima, a uputio je čestitke gradonačelniku Zaprešića Željku Turku što ulažu napore kako bi osigurali dodatne prostore za kvalitetno održavanje nastave.

Nakon što je prostor dvorane i sve koji će u njoj boraviti blagoslovio velečasni Ivan Frkonja, gradonačelnik Turk simbolično je predao ključ ravnateljici Adžijević s porukom da je svaki kraj neki novi početak. A nakon završetka ovog projekta okreću se novom projektu – projektiranju i građenju treće osnovne škole u Zaprešiću.