FOTO: U Zaprešiću održana smotra gradske civilne zaštite

Smotra je nastala u sklopu prve faze edukacije pripadnika postrojbe opće namjene civilne zaštite Grada Zaprešića
smotra civilne zaštite zaprešić Dražen Kopač

Završena je prva faza edukacije pripadnika postrojbe opće namjene civilne zaštite Grada Zaprešića. Tim povodom održana je protekloga vikenda smotra operativnih snaga civilne zaštite ovoga grada.

Dražen Kopač

– Svjedoci smo novih izazova koji se svakodnevno stavljaju pred naše društvo – od elementarnih nepogoda, potresa i poplava, do klimatskih promjena. U takvoj situaciji i organizacija društva dobiva novu, značajnu ulogu. Vjerujem da je naš primjer organizacije civilne zaštite jedan od puteva kako tim novim izazovima i situacijama odolijevati, rekao je Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića, poželjevši pripadnicima civilne zaštite „čim više preventive, a što manje operativnog djelovanja“. U postrojbi opće namjene je 28 volontera koji su i dosad bili operativno angažirani u sustavu civilne zaštite.

Dražen Kopač

Damir Benčević, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Zaprešića, podsjetio je ovom prigodom na dosadašnja sudjelovanja civilne zaštite u otklanjanju posljedica izvanrednih situacija – poplave na području grada i bujične poplave u Ivancu, kao i nedavna potresa, ali i pomoći u izbjegličkoj krizi 2015. godine.

Smotri je prisustvovao i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

Dražen Kopač

– U zadnje vrijeme, nažalost, imali smo puno potrebe za angažiranjem ovakvih postrojbi. No dobro je što su one pokazale da su izuzetno sposobne i organizirane, rekao je Tomljenović, dodavši da godišnja izdvajanja Županije za vatrogasce i civilnu zaštitu iznose oko 9 milijuna kuna.

Dražen Kopač

 

 

Događanja
Grad
Hrvatska
Zagrebačka županija
Zaprešić