FOTO: U Zagrebačkoj županiji do kraja lipnja bit će procijepljeno više od polovice stanovnika

Dolazi još 160 tisuća doza cjepiva
DSC_4595

Bez gužve i bez čekanja u svih 9 gradova Zagrebačke županije danas se odvijalo cijepljenje. Ukupno je bilo pripremljeno 7700 doza cjepiva, od kojih je drugu dozu primilo 4500 ljudi, a prvu dozu cjepiva njih 3200.

-Zadovoljni smo jer ćemo danas do kraja dana imati oko 90 posto procijepljene populacije starije od 65 godina i onih s kroničnim bolestima- kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić koji je obišao punktove u Zaprešiću i Velikoj Gorici.

U Zagrebačkoj županiji do sada je procijepljeno 18,61 posto građana.

-To nije dovoljno, no to su količine koje imamo- pojasnio je Kožić te najavio kako će do kraja lipnja Županiji biti isporučeno još oko 160 tisuća doza cjepiva čime bi se broj procijepljenog stanovništva popeo na više od polovice žitelja Zagrebačke županije.

Leo Šunjić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije najavio je novu fazu cijepljenja radno sposobnog stanovništva i to po prioritetnim skupinama: policija, carinici, djelatnici turističkog i obrazovnog sektora itd.

-Već sada mogu najaviti 8. i 15. svibnja cijepljenje najmanje 20.000 ljudi na posebno organiziranim punktovima, ali i intenziviranje cijepljenja u dnevnim ambulantama u domovima zdravlja– rekao je Šunjić izrazivši zadovoljstvo što je interes stanovnika Zagrebačke županije za cijepljenje velik.

Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića te Ervin Kolarec zamjenik gradonačelnika Velike Gorice svaki na svom punktu zahvalili su se zdravstvenim djelatnicima, te pripadnicima civilne zaštite i javnih službi koji osiguravaju da cijepljenje prođe besprijekorno, a posebice stanovnicima na odgovornom ponašanju i dolasku na vrijeme čim je izbjegnuto stvaranje nepotrebnih gužvi.

Događanja
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija