Investicija od 1,4 milijuna eura

FOTO: U više rugvičkih naselja u tijeku izgradnja nogostupa. U Oborovu radovi vrijedni 900 tisuća eura

Općina je dobila i dugoočekivanu lokacijsku dozvolu za izgradnju i rekonstrukciju nove ceste od Ivanić-Grada preko Posavskih Brega, Trebovca do kružnog toka u Rugvici
DSC_3906

Želeći podići sigurnost najmlađih mještana na jednu višu razinu, Općina Rugvica proljetos je započela s izgradnjom nogostupa po općinskim naseljima vrijednim više od 1,4 milijuna eura. Nogostup je tako izgrađen u Svibju, Trsteniku Nartskom, Čistoj Mlaki, Rugvici, gdje se na jednoj dionici još uvijek izvode radove, kao i u Oborovskim Novakima te Oborovu, gdje se radovi vrijedni 900 tisuća eura izvode na više lokacija.

-U Oborovu idemo s još jednim natječajem vrijednim 200 tisuća eura, kako bi završili dionicu u dužini od 500 metara za što nismo imali građevinsku dozvolu- kazao nam je načelnik Mato Čičak, koji je obišao sve dionice na kojima se izvode radovi.

Tom prilikom načelnik Čičak je istaknuo kako je Općina dobila dugoočekivanu lokacijsku dozvolu za izgradnju i rekonstrukciju nove ceste od Ivanić-Grada preko Posavskih Brega, Trebovca do kružnog toka u Rugvici. Spomenuta dionica prolazi i kroz općinska naselja; Ježevo, Obedišće Ježevsko, Grdu, Črnec Rugvički i Črnec Dugoselski, gdje je u svakom naselju isprojektirana i dionica nogostupa.

-Vrijednost projekta je veća od 13 milijuna eura, čime će biti riješen i taj dio općine, koji sada ide u kompletnu rekonstrukciju- istaknuo je Čičak.

Aktualno
Izbor urednika
Rugvica