JK Sakura odličan domaćin

FOTO: U Svetoj Nedelji otvoren 13. Sakura kup, natjecanje okupilo 670 mladih judaša iz tri zemlje

Po prvi puta u natjecanje je uvršten "adapted" judo za djecu s poteškoćama u razvoju
WhatsApp Slika 2024-04-13 u 09.56.53_b6db0414

U OŠ Vladimir Deščak u Svetoj Nedelji danas se održao međunarodni turnir u judu – 13. Sakura kup. Ove godine okupilo se 670 natjecatelja iz 50 klubova te tri zemlje – Hrvatske, Slovenije i BiH; a po prvi puta je u natjecanje uvršten “adapted” judo za djecu s poteškoćama u razvoju. Uzrasne kategorije su U10, U12, U14 i U16, naveo je predsjednik Judo kluba Sakura, inače organizatora turnira, Karlo Lacković.

– Ovo već postoje tradicionalni turnir, a svake ga godine poboljšavamo organizacijski. Imamo razne aktivnosti za djecu poput maskota, Hachiko i Sakura, koje uveseljavaju djecu za vrijeme dok vrše zagrijavanje i prilikom dodjele medalja. Također, krenuli smo putem inkluzivnog juda tako da ćemo na samom kraju natjecanja imati i taj dio.

Natjecanje je podržala i Zajednica športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, rekla je administrativna tajnica Mateja Baltorinić.

– Iznimno mi je drago što vidim ovoliki broj djece na tatamiju. To samo dokazuje činjenicu da svako ulaganje u sport od strane Zagrebačke županije, a onda neposredno i nas kao županijske sportske zajednice ima smisla i treba ga njegovati u budućnosti.

Naposljetku, natjecanje je otvorila dječja gradonačelnica Grada Svete Nedelje Matea Juričić.

– Čast mi je službeno otvoriti ovu međunarodnu manifestaciju, 13. Sakura kup. Želim vam svima puno uspjeha, sreće i zabave.

Sport
Sveta Nedelja