FOTO: U Sesvetskom Kraljevcu nogomet igraju i djevojčice

O ženskom nogometu u Sesvetskom Kraljevcu razgovarali smo s Ivanom Car

Na ovogodišnjoj MNL Ciak auto sudjeluje i ženska ekipa Nogometnog kluba Sesvetski Kraljevec, koja okuplja djevojčice od prvog do osmog razreda osnovne škole. Prvo okupljanje održano je 16. lipnja 2019. godine na istoimenom igralištu u Sesvetskom Kraljevcu na školskom turniru koji se održava na kraju svake školske godine i koji je poseban s obzirom na to da za svaki razred moraju igrati dvije djevojčice.

-Kako bi privukli što više djevojčica napravili smo plakate i letke koje smo podijelili u jedanaest osnovnih škola u našoj okolici. S ponosom mogu reći da se na okupljanje odazvalo 40 djevojčica različitih uzrasta. Treninzi su počeli 9. rujna 2019. godine i održavaju se tri puta tjedno. Djevojčice prvo nisu bile u sustavu natjecanja pa smo u dogovoru sa ŽNK Dinamo Zagreb koji nam je donirao sredstva za rad organizirali mogućnost da djevojke koje žele treniraju kod nas, s nama idu na prijateljske utakmice, turnire i malonogometne lige, a mogu biti registrirane u Dinamu i u njihovom dresu igrati prvenstvene utakmice- priča nam Ivana Car iz NK Sesvetski Kraljevec, koji danas okuplja 38 djevojčica.

-Ove sezone starije djevojke igraju 3. A ZNL mlađi pioniri, dok mlađe djevojčice (2010.-2014.) treniraju u otvorenoj školi za početnice. Uz prvenstvo, starije djevojke igraju i MNL Ciak auto te ligu ŠN Maksimir za žene. Navedene lige također igraju i mlađe djevojčice- kaže nam Ivana, koja je magistar ekonomije, specijalizirana za menadžment.

Između ostaloga, posjeduje i UEFA B licencu, za koju je praksu odradila u ŽNK Dinamo.

-To mi je omogućio da budem u stožeru Nogometnog središta Zagreb na proljetnom selektivnom turniru za djevojčice u Osijeku i s kojim i danas surađujem. Također, sam bila i u Medulinu na završnom selektivnom turniru središta za djevojčice te sudjelovala na ostalim selektivnim aktivnostima u ŠNK Frankopan, Radoboj i Gajnice, ali i kampovima pod organizacijom ŽNK Dinamo Zagreb. Danas sam dio organizacijskog tima ŽNK Dinamo Zagreb u 1. HMNLŽ te trener mlađih uzrasta u istoimenom klubu- ističe naša sugovornica, koja na priču u Sesvetskom Kraljevcu gleda s puno optimizma.

-Smatram da je ovo zanimljiva priča s obzirom na to da mi je ljubav prema nogometu usadio tata koji je 1998. s Dugim Selom izbacio tadašnju Croatiju. Bez obzira na to što sam diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu unatoč tome nastavila sam daljnje obrazovanje u smjeru sporta na HNS-ovoj akademiji upisavši tečaj za UEFA B Licencu.
Ovim putem hvala klubovima NK Sesvetski Kraljevec i ŽNK Dinamo Zagreb na pruženoj prilici i iskazanom povjerenju- za kraj će Ivana Car.