FOTO: U Šenkovcu održana likovna kolonija

Udruga Ivana Perkovca iz Šenkovca organizirala je petu likovnu koloniju u Šenkovcu pod nazivom „Igra sutlanskih boja, pjesme i riječi (riči)“

Udruga Ivana Perkovca iz Šenkovca organizirala je petu likovnu koloniju u Šenkovcu pod nazivom „Igra sutlanskih boja, pjesme i riječi (riči)“.

Iako su do sada sve kolonije održane na brežuljkastom dijelu Šenkovca i s visine se gledalo na Savsku dolinu, ove godine umjetnici su se smjestili u centar Šenkovca i iz dvorišta Stare škole promatrali prirodu i prikupljali ideje za svoja djela. Likovna kolonija zamišljena je kao susreti likovnih umjetnika amatera na imanju članova udruge Senke Petek i Antuna Hosnija u Šenkovcu, ali korona je umjetnike spustila u dolinu.

– Do sada smo gledali s brega prema dole, sad gledamo odozdol prema gor, slikovito se izrazila predsjednica šenkovljanske udruge Jasna Horvat. Promjena lokacije nije utjecala na brojnost likovnih stvaralaca, pa ih se i ove godine okupilo tridesetak, a sva svoja djela darovali su udruzi koja će ih prodati na donatorskoj večeri kako bi osigurala sredstva za nastavak rada.