FOTO: U Pokupskom obilježen blagdan Svih svetih

Tom su prigodom na mostu na rijeci Kupi položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve stradale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu s područja Zagrebačke županije
WhatsApp-Image-2020-10-30-at-11.19.59

U Pokupskom je obilježen blagdan Svih svetih i Dušni dan. Tom su prigodom na mostu na rijeci Kupi položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve stradale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu s područja Zagrebačke županije.

Počast su odali zajednička izaslanstva Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, zatim izaslanstvo Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnici udruga iz Domovinskog rata, kao i izaslanstvo Zagrebačke županije predvođeno predsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom.

– Drago mi je da smo se danas okupili ovdje uoči blagdana Svih svetih da odamo počast svim našim braniteljima koji su dali živote za našu domovinu i kako bi Hrvatska sada mogla postojati. Obilježavanje spomena u Pokupskom je već tradicija nekoliko godina, ali smo se po prvi puta našli s ministarstvima te sam uvjeren da smo započeli tradiciju zajedničkog polaganja vijenca.

Događanja
Hrvatska
Općina
Pokupsko
Zagrebačka županija