Lovstvo Zagrebačke županije raste

FOTO: U Oborovu održano još jedno prvenstvo Lovnog ureda Dugo Selo

Natjecatelji, njih 42 okušali su se u parkuru i trapu, a najbolji strijelci predstavljat će Lovni ured Dugo Selo na Prvenstvu Zagrebačke županije koje će se uskoro održati na samoborsko-svetonedeljskom kraju
DSC_1497

Lovci sedam lovačkih društava dugoselskog kraja još jednom su se u nedjelju okupili na streljani u Oborovu, gdje je uz domaćinstvo Lovačkog društva Zec održano Prvenstvo Lovnog ureda Dugo Selo u lovnom streljaštvu.

Natjecatelji, njih 42 okušali su se u parkuru i trapu, a najbolji strijelci predstavljat će Lovni ured Dugo Selo na Prvenstvu Zagrebačke županije koje će se uskoro održati na samoborsko-svetonedeljskom kraju.

-Streljana u Oborovu već 40-ak godina ima streljanu za trap, a ove smo godine zahvaljujući Općini i načelniku Mati Čičku dobili i streljanu za parkur- naglasio je predsjednik Lovačkog društva Zec Oborovo Stjepan Kirin.

Načelnik Mato Čičak ujedno i predsjednik Lovačkog saveza Zagrebačke županije istaknuo je kako tri rugvička društva sada imaju potpune streljane za organizaciju svih natjecanja lovnog streljaštva.

-Lovno streljaštvo jako je bitna grana lovstva, kao i kinologija. Mi smo o tome počeli voditi veliku brigu, a lovci nam to vraćaju svojim rezultatima i odazivom na sve općinske akcije- rekao je načelnik Mato Čičak, za čijeg je jednogodišnjeg mandata na čelu Lovačkog saveza Zagrebačke županije pokrenuta i Liga lovnog streljaštva.

-Kada sam se kandidirao za predsjednika najavio sam mnoge nove aktivnosti. Nakon što smo prošle jeseni imali prvenstvo u kinologiji, proljetos smo pokrenuli Ligu lovnog streljaštva s pet kola. Liga se pokazala jako dobrom, a naš član Mario Genzić bio je ukupni pobjednik uz četiri pobjede- otkrio nam je Čičak.

Postignutim rezultatom Genzić je ostvario plasman na državno prvenstvo koje će ove godine biti održano u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Brckovljani
Dugo Selo
Rugvica
Sport