FOTO: U novoizgrađenom Kulturnom centru potpisan ugovor za izgradnju Reciklažnog dvorišta

U prostorijama novoizgrađenog Kulturnog centra u Dubravi, načelnik Tomislav Okroša potpisao je Ugovor o realizaciji projekta “Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta” s predstavnikom zajednice ponuditelja Marijom Petekom. Projekt je vrijedan 2.68 milijuna kuna, od kojih je 1.4 milijuna osigurano iz fondova Europske unije, dok će ostatak troškova pokriti Općina.

– Drago mi je što se možemo pohvaliti s još jednim projektom sufinanciranim sredstvima Europske unije. Što se tiče reciklažnog dvorišta i općenito gospodarenja otpadom u Općini Dubrava, važno je istaknuti da se pridržavamo svih pravnih i zakonskih okvira. Nabavili smo mobilno reciklažno dvorište koje je pušteno u pogon, uspjeli smo isposlovati i uskoro će krenuti izgradnja fiksnog dvorišta te nam je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena nabavka spremnika za odvojeno prikupljanje otpada- objasnio je Okroša.

U roku osam dana započinje uvođenje u radove. Prema riječima načelnika, ovih će se dana prijaviti gradilišta, a nastavno će se pristupiti natječaju za odabir nadzornog inženjera. Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta dovršit će se za četiri mjeseca, istaknuo je Petek te poručio:

– Krenut ćemo s radovima odmah po uvođenju u posao. Ovo nam nije prvi projekt, imamo iskustva što se tiče reciklažnog dvorišta i nadamo se da neće biti nikakvih problema.