FOTO: U Mariji Gorici završio projekt Zaželi, 10 žena brinulo je o 60 korisnika

Konačna ocjena projekta je pozitivna
279161554_1003098540318271_6104982094881382506_n

Projekt „Zaželi u Mariji Gorici“ vrijedan 928 tisuća kuna došao je kraju. Na području općine Marija Gorica tim projektom se zaposlilo 10 žena koje su brinule o 60 korisnika, starijih i nemoćnih osoba s područja općine. Na taj način one su ostvarile mogućnost ostvarivanja prihoda, a starije osobe su imale bolju kvalitetu života tijekom posljednjih godinu dana. Iako je projekt bio zahtjevan, ponajviše s naslova administracije koja je djelatnice Općine iznimno opteretila, konačna ocjena projekta je pozitivna.

-U početku je bilo dosta nepovjerenja, a posebna poteškoća bila je korona. Ljudi su se bojali dolaska u kuću nekoga tko je sad bio u drugim kućama. Mi smo to uspješno prošli, nismo imali prijenosa bolesti na terenu, ali su naše žene također bile u izolaciji radi svojih oboljelih ukućana. Sve to je sad iza nas, a vjerujem da bi se uskoro mogli ponovno družiti u novoj fazi ovog projekta, ili nekog sličnog- rekla je koordinatorica na terenu Tatjana Šoštarić.

Načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić posebno se zahvalila djelatnicama u Općini koje su besprijekorno odradile svu administraciju, a zadovoljna je bila i s povratnim informacijama s terena. Izrazila je nadu da će se i na novim projektima, koji su u tijeku ili uskoro kreću, pronaći dovoljno zainteresiranih kako bi kvalitetu svog života i osobna znanja podigli na novu razinu.

Događanja
Hrvatska
Marija Gorica
Općina
Zagrebačka županija