FOTO: U Lupoglavu upaljena prva adventska svijeća

Prvu svijeću upalili su članovi KUD-a OSS Lupoglav
LUPOGLAV

Nakon večernje mise u crkvi blaženog Augustina Kažotića u Lupoglavu, večeras je upriličeno i paljenje adventske svijeće, kojem su se odazvali brojni mještani.

Misu je predvodio velečasni Filip Pavlović, koji je i blagoslovio adventski vijenac, na kojem će se i narednih subota tijekom Došašća paliti svijeće, što će činiti mjesne udruge. Večeras su to učinili predstavnici KUD-a OSS Lupoglav.

-Došli smo na ideju da bi bilo lijepo da i u našem mjestu imamo adventski vijenac. Načelnik i Vijeće u tome su nas podržali, na čemu im se zahvaljujemo.. Želja nam je da u ovim danima svi budem malo sretni i zadovoljni- istaknula je tajnica KUD-a Snježana Horvatić, koja je za blagdan svetog Stjepana najavila božićni koncert u crkvi, što će biti kruna ovih događanja.

Inače, i Općina ove godine po prvi puta organizirana adventska događanja.

-Posebno se veselim što ćemo po prvi puta u našoj općini imati organiziranu proslavu Adventa, što ćemo upriličiti 12. i 19. prosinca na prostoru Paintball kluba u Štakorovcu, gdje pozivam sve naše mještane da se odazovu te uz čašicu pića i koji zalogaj hrane međusobno podruže- poručio je načelnik Tihomir Đuras.

Brckovljani
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija