FOTO: U Kloštar Ivaniću proslavljen blagdan Male Gospe

Na blagdan Male Gospe, sisački biskup Vlado Košić predvodio je biskupijsko hodočašće hrvatskih branitelja u svetištu Majke Milosrđa u Kloštar Ivaniću. Nakon ophoda kroz grad u kojem se nosio kip BDM Majke Kloštarske biskup je slavio misu u svetištu gdje je sve nazočne pozdravio župnik i rektor svetišta fra Robert Čibarić.

Biskup je u homiliji protumačio sadržaj blagdana Rođenja BDM te posebno istaknuo vrijednost rođenja i poštivanje svakog začetog djeteta. Bez rađanja djece naš narod nema budućnosti, rekao je. Potom je biskup izrazio veliko poštovanje koje Crkva gaji prema braniteljima koji su dali i izložili svoje živote za druge, za sve nas. I sam naš Gospodin Isus bio je branitelj jer je došao spasiti sve ljude od zla, a da bismo i mi mogli ići putem dobra poslao nam je Duha Branitelja. Branitelj je časno ime i naši se hrvatski branitelji njime trebaju ponositi.

Biskup je na kraju mise izrazio želju da blagdan Male Gospe još više postane dan hodočašća branitelja ne samo iz Sisačke biskupije jer i ove godine uz sisačke na ovom hodočašću u Kloštar Ivaniću bili su branitelji i iz Požeške biskupije te iz Zagrebačke i Đakovačko-osječke nadbiskupije. 

FOTO: Sisačka nadbiskupija