FOTO: U Jakovlju započeli radovi na izgradnji tvornice avio dijelova

Investicija u Jakovlju vrijedna je 33 milijuna eura, a prema poslovnom planu tvrtka FACC u prvoj će fazi zaposliti 450 djelatnika

Dugo iščekivani projekt u Jakovlju i služeno je započeo s realizacijom, jer u poslovnoj zoni Sjever 2 započeli su zemljani radovi na mjestu buduće tvornice avio dijelova austrijske tvrtke FACC. Kompanija FACC globalni je lider u području avio industrije što, među ostalim, dokazuje činjenica da svake sekunde polijeće jedan zrakoplov koji koristi njihovu tehnologiju ili dijelove.

Investicija u Jakovlju vrijedna je 33 milijuna eura, a prema poslovnom planu tvrtka FACC u prvoj će fazi zaposliti 450 djelatnika.

-Veseli nas početak izgradnje tvornice avio dijelova u našoj općini, jer to znači osiguranje radnih mjesta našim mještanima, bolju egzistenciju za život, ali i vjetar u leđa za daljnji gospodarski razvoj Jakovlja. Dolazak ovog velikog poduzetnika utjecat će na sve segmente života na području općine- s ponosom je istaknula načelnica Sanja Borovec, koju raduje i dolazak nova dva investitora.

-Razvoj poduzetničkih aktivnosti na području općine olakšat će pristup modernim tehnologijama i novim znanjima te povećati konkurentnost proizvoda i usluga na domaćem i inozemnom tržištu. Također, konkurentnu prednost predstavlja briga i djelovanje na podizanju razine obrazovanja koja će u budućnosti predstavljati osnovnu snagu za razvoj ovoga kraja. U Općini Jakovlje radi se na način da se određuju prioriteti čijom se realizacijom može ostvariti gospodarski napredak, a time i porast standarda stanovništva- zaključila je načelnica.