FOTO: U Dubravi proslavljen Dan općine i župe Svete Margarete

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, obilježen je Dan općine Dubrava, župe Svete Margarete i Dan Osnovne škole Dubrava

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, obilježen je Dan općine Dubrava, župe Svete Margarete i Dan Osnovne škole Dubrava. Uz načelnike prijateljskih općina, sjednici su nazočili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i saborski zastupnik Mato Čičak, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić te predstavnici poslovnih subjekata i civilnog društva.

O proteklom četverogodišnjem razdoblju, ali i radu u proteklih 365 dana prikazan je film kroz koji su prisutni upoznati sa svim realiziranim, ali i planiranim projektima u narednom vremenu. Prošle godine u ovo je vrijeme službeno otvoren Kulturni centar, koji je početkom godine dobio i prve stanare, završena je šumska cesta u Paruževcu, reciklažno dvorište, radilo se na uređenju društvenih domova, asfaltiranju cesta, a poseban je naglasak bio stavljan je mlade i njihove potrebe, kroz razne socijalne programe.

-Protekle dvije godine bile su izazovne. Našli smo se u novom okruženju, jer je epidemija značajno utjecala na sve segmente života i rada. Zajedničkim snagama i radom oduprijeti smo se epidemiji- kazao je načelnik Tomislav Okroša, zahvalivši se svima na podršci koju je dobio za novi načelnički mandat.

-Proteklih godina zajedno smo puno toga napravili. Zahvaljujući tim projektima osigurali smo bolju prometnu povezanost, kvalitetnije vrijeme za naše sugrađane za koje stvaramo kvalitetnije uvjete za život. No, posao za nas nije gotov, i dalje ćemo raditi na poboljšanju svih uvjeta, radeći na svim projektima koji su nam važni- istaknu je Okroša, zahvalivši se Vladi i Zagrebačkoj županiji na potpori u realizaciji brojnih projekata.

-Hvala svima koji zajedno s nama stvaraju bolju budućnost. Zajedno radimo perspektivnu i bolju Dubravu- zaključio je načelnik.

U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika obratio se novoizabrani načelnik susjednog Farkaševca, Matija Copak, čestitavši načelniku Okroši na svim realiziranim projektima.

-Ovdje se vidi napredak razvoja i projekata. Želim još puno ovakvih projekata, a vjerujem u još bolju suradnju i zajednički razvoj naših općina- kazao je Copak.

Župan Stjepan Kožić istaknuo je kako je Zagrebačka županija uvijek imala sluha za svoje jedinice lokalne samouprave, pogotovo za one na ruralnim područjima.

-I dalje ćemo još bolje razvijati naše sredine. Zagrebačka županija uvijek je bila uz svoje gradove i općine, a naša je suradnja oduvijek bila korektna. Gotovo da nema projekta u kojem Zagrebačka županija nije sudjelovala. Trebamo stvarati što bolje uvjete da nam mladi ne odlaze, a vjerujem da zajedno to možemo- rekao je župan Kožić.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora nazočne je pozdravio saborski zastupnik i načelnik Rugvice Mato Čičak.

-Ovo što ste napravili od 2017. godine do danas je jedna velika stvar. Ostvarili ste pomak na svim dijelovima razvoja općine. Posebno me raduju ona ulaganja u djecu i mlade. Napredak se vidi, i Dubrava iz godine u godinu ne izgleda isto- poručio je Čičak.

Na brojnim uspješnim projektima načelniku i njegovom timu čestitao je izaslanik predsjednika Vlade državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak.

–Ministarstvu poljoprivrede posebno je osjetljivo i tome pridaje pažnju kada se ulaže u infrastrukturu na ruralnom prostoru. To je s jedne strane urbanizacija ruralnog prostora, ali s druge strane očuvanje tradicije, koja će održati ljude na ovom prostoru, da se bave poljoprivredom i drugim djelatnostima, a na tome ćemo vam mi kao Vlada i Ministarstvo poljoprivrede pomagati. Očekujemo i daljnju realizaciju kroz Regionalni centar za razvoj stočarstva ovdje u Dubravi što će biti jedna nova dimenzija razvoja– naglasio je Majdak.

U sklopu obilježavanja Dana općine izaslanstvo Općinskog vijeća položilo je vijence na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, nakon čega je služena misa u crkvi sv. Margarete.