FOTO: U Dubravi predstavljena jedinstvena slikovnica “Mama je bolesna, kako se ja osjećam”

Rezultat je to suradnje učenika 2. a razreda Osnovne škola Dubrava i Udruge žena liječenih od raka dojke Sv. Margareta Dubrava
275161718_671918807282659_940376181885415930_n

U Dubravi je promovirana slikovnica “Mama je bolesna, kako se ja osjećam”. Rezultat je to suradnje učenika 2. a razreda Osnovne škola Dubrava i Udruge žena liječenih od raka dojke Sv. Margareta Dubrava.

-Projekt je zamišljen tijekom prvog razreda, ali sve smo zadatke odradili tijekom listopada prošle godine, a ostvareni su pored ostalog ishodi: razvijanje slike o sebi, upravljanje emocijama i ponašanjem. Provodili smo različite aktivnosti na satu razrednika, hrvatskog jezika i likovne kulture. Osvijestili smo koji sve osjećaji postoje, kojim emotikonima i bojama prikazujemo pojedine osjećaje, naučili smo da je izražavanje svojih osjećaja izuzetno važno- kazala je Branka Habuzin, učiteljica koja je radila na projektu.

Dodala je kako su razgovarali općenito o bolestima i koliko je važno brinuti se za svoje zdravlje.

-Jedan od zadataka bio je da kod kuće o tome razgovaraju sa članovima svoje obitelji. Pisali smo o osjećajima koji bi se mogli pojaviti kada bi saznali da je bolestan netko iz obitelji. Kada su priče završene, svaku je trebalo ilustrirati. I tu smo se najviše vodili ciljem da želimo prikazati osjećaje- napomenula je.

No, to nije bilo lagano; svi su učenici sudjelovali u slikanju i nastalo je puno slika, koje je grafički za tiskaru pripremio Videomix.

 

 

Događanja
Dubrava
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija