Gulašijada u Čarobnoj šumi

FOTO: U “debeloj” hladovini krčkao se gulaš, Ružica i Barica sve nadgledale

Nedjelja u Čarobnoj šumi, bila je rezervirana za Gulašijadu uz Ružicu i Baricu
WhatsApp Image 2023-06-18 at 16.33.03 (1)

Nedjelja u Čarobnoj šumi, bila je rezervirana za Gulašijadu uz Ružicu i Baricu. Natjecanju su se nakon odustajanja pojedinih ekipa, odazvale njih tri, koje su odlučile spraviti što ukusniji gulaš. Tajnu nam šefovi nisu željeli otkriti, tek su kratko rekli potrebno je puno ljubavi i dobra ekipa, uz koju sve ide lakše.

-Sve izgleda jako dobro. A što se dobrog gulaša tiče meso mora biti mekano, ne smije se osjetiti luk i treba znati staviti dobre začine- naglasila je Ružica Šoštar, rekavši nam kako za skuhati dobar gulaš treba najmanje dva sata.

-Dve vure se gulaš najmanje mora kuhati, no to ovisi i o mesu. Ako je junetina treba malo duže, za svinjetinu manje, a za divljač pogotovo dulje- otkrila nam je Ružica koja se nada kako će i Zelina dobiti svoje gastro natjecanje, po uzoru na druge sredine u okruženju.

-Ne bi bilo loše da imamo i neko takvo kulinarsko natjecanje- poručila je Barica.

Događanja
Sveti Ivan Zelina