FOTO: U Brckovljanima kreću radovi na proširenju vatrogasnog doma

Vatrogasci DVD-a Brckovljani nisu mogli poželjeti ljepši poklon za 125-tu godišnji djelovanja

Vatrogasci DVD-a Brckovljani nisu mogli poželjeti ljepši poklon za 125-tu godišnji djelovanja. Danas je naime potpisan ugovor o početku radova na dogradnji vatrogasnog doma u Brckovljanima. Ugovor je s izvođačem radova JIK Kajba, direktorom Ivanom Kajbom potpisala povjerenica Vlade za obnašanje poslova načelnika, Andrea Jurić.

Vrijednost investicije je 613 tisuća kuna, pri čemu je putem LAG-a prigorje osigurano sufinanciranje od 297 tisuća kuna, dok ostatak troškova pokriva Općina Brckovljani.

-Vatrogastvo na našem kraju ima bogatu i dugu tradiciju te smo svih ovih godina potpomagali naša društva, ali i ulagali u njihove prostore. U tom smjeru nastavit ćemo i dalje- poručio je predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Đuras.

DVD Brckovljani danas ima 99 članova, a poseban naglasak stavljen je na mlade, koji će nastaviti stogodišnju tradiciju društva.

-Ovim radovima napravit će se produžetak još jedne garaže za vozilo, jer nam je sadašnji prostor pretijesan za vozila kojima sada raspolažemo- rekao nam je predsjednik DVD-a Brckovljani Mario Paj.

Potpisivanje ugovora svojim su dolaskom uveličali župan Stjepan Kožić te predsjednik Skupštine Mato Čičak.

-Vatrogasci su kod nas u Zagrebačkoj županiji izuzetno organizirani i spremni i uvijek spremni za pomoć kada ih se treba. Vatrogasci su sigurnost svim žiteljima Zagrebačke županije u svakoj neprilici, ali i u svakom događaju, kojem se vatrogasci odazovu- kazao je župan Kožić istaknuvši kako je Zagrebačka županija kroz proteklih 15 godina osigurala više od 52 milijuna za djelovanje Vatrogasne zajednice.

U tom smjeru nastavit će se i dalje, poručio je predsjednik Skupštine Mato Čičak.

-Drago mi je kad se potpisuju ugovori koji donose dobrobit svim našim ruralnim kraljevima. Raduje me što ovaj projekt koji je započeo pokojni načelnik Željko Funtek ide u realizaciju- kazao je Čičak, koji se tom prilikom osvrnuo i na nedjeljne prijevremene izbore za načelnika.

-Pozivam sve mještane da igraju na sigurno te da izaberu Tihomira Đurasa i Marina Žafrana koji će nastaviti putem pokojnoga Željka Funteka. Uvjeren sam da će se odlična suradnja Općine Brckovljani i Zagrebačke županije nastaviti- poručio je Čičak.