FOTO: Turopoljska milja i ovoga puta oduševila

Nakon šest sati pedaliranja Turopoljem pod geslom „Upoznaj bolje Turopolje“, biciklisti su se vratili na početnu točku svoga puta od 49 kilometara. Tijekom te vožnje obišli su i zastali u Donjoj Lomnici kod Kurije Modić Bedeković, u Velikoj Mlaki kod Kapele Svete Barbare, u Strmcu Bukevskom gdje su ih dočekali pripadnici tamošnjeg DVD-a te na Jezeru Ježevo.

-Postavili smo standard, tako da nije bilo nikakvih iznenađenja. Imali smo više sudionika nego lani. Veseli vidjeti ljude koji su uz nas od prve Milje, na čiju preporuku nam dolaze i novi sudionici- na prvu će predsjednik VG TUR TEAM-a, Bruno Gregl, koji je zajedno s ostatkom vrijedne ekipe pokušao osmisliti što bolju rutu.

-Svake godine tražimo novu rutu. Ove smo godine uspjeli osmisliti četiri nova stajališta. Traženje nove rute polako nam predstavlja problem, većinu znamenitosti smo ispucali, tako da nam to predstavlja izazov za sljedeću godinu, kada imamo petu jubilarnu Turopoljsku milju- rekao nam je predsjednik otkrivši kako je u planu za sljedeću godinu osmisliti stazu koja će uključiti najbolje od najboljeg u dosad odvoženim utrkama.

Svi biciklisti bili su zadovoljni viđenim i pruženim od strane organizatora koji su na cilju osmisli zabavan program uz bogatu gastronomsku ponudu. Zahvaljujući sponzorima kroz tombolu su podijeljene 62 nagrade.