FOTO: Tržnica uz IKEU i Designer Outlet Centar započinje s radom

Otvorenje Designer Outlet Croatia donijelo je i jedan veliki benefit za Općinu Rugvica jer između Outleta i Robne kuće IKEA otvorena je tržnica na kojoj će svoje proizvode iz dvadeset kućica nuditi OPG-ovi s područja Rugvice i Zagrebačke županije. Novoizgrađenu tržnicu tom su prilikom obišli načelnik Mato Čičak i župan Stjepan Kožić, koji su u kratkom razgovoru s onima koji su već ponudili svoje proizvode doznali kako je ovo hvalevrijedan potez koji će im omogućiti plasman proizvoda na tržište.

-Na ovaj način pokazujemo što su to naši kvalitetni domaći proizvodi koje nudimo posjetiteljima koji dolaze ovdje. Nadam se kako će to koristiti našim prodavačima te da će im to omogućiti daljnji prosperitet- kazao je prilikom obilaska župan Stjepan Kožić.

Tržnica je upravo zbog toga veliki potencijal za sve OPG-ove koji će se odlučiti na ovaj vid prodaje, a osim toga ona je i pokazatelj kako trebaju surađivati investitori, općine i županije.

-Na ovaj smo način omogućili da OPG-ovi s područja Rugvice i Zagrebačke županije imaju prvenstvo kako bi plasirali svoje proizvode. Ovo je bolje od bilo kakvog poticaja, jer na ovaj smo način proizvođačima omogućili direktan plasman proizvoda na tržište- rekao je načelnik Mato Čičak kako je otvorenje Outleta prava prilika da se osnuje i Turistička zajednica, kako bi se sve ove prednosti mogle što lakše iskoristiti u daljnjem turističkom pozicioniranju općine.

Tržnicom upravlja općinska tvrtka RUKOM, a svi oni koji žele na rugvičkoj tržnici ponuditi svoje proizvode to mogu učiniti uz dnevnu placovinu od 20 kuna.