FOTO: Tribine za 45 rođendan petoligaša Rakovca

U petoligašu Rakovcu nije bilo odmora tijekom zimskog razdoblja jer se užurbano radilo na uređenju sportskih objekata koji ove godine slavi 45 godina osnutka. Temeljito su obnovljene klupske svlačionice, prostorije za službene osobe kao i prostorija i interijer za društvene sastanke. Ipak glavni dio radova bio je posvećen izgradnji tribina na kojoj je postavljeno 100 sjedećih mjesta na istočnoj strani igrališta.

Time se Rakovec svrstao u nekolicinu nogometnih klubova s područja Nogometnog središta Vrbovec koji su sagradili tribine poput: Vrbovca, Graničara iz Tučenika, Dubrave, Ban Jelačića iz Banova i gradečke Slobode. U izvođenju radova naročitu aktivnost iskazali su: Grozdan Sokolić i Vlado Pajur kao i potpredsjednik Josip Šimunjak i sportski direktor Željko Radotović koji su ujedno bili zaduženi za cjelokupnu logistiku provedbe planiranih radova. Veliku potporu, kao i puno puta do sada, pružila je agilna i poduzetna općinska načelnica Brankica Benc koja svesrdno pomaže sportski i društveni život u svojoj općini.

U svezi radova Radotović je na naglasio: „Cjelokupna investicija navedenih radova vrijedna je 100.000 tisuća kuna koja je bila osigurana od strane Zagrebačke županije i općine Rakovec te uz potporu sponzora: vrbovečke tvrtke Bravel, Županijskih ceste Zagrebačke županije, hotela Bunčić iz Vrbovca i elektroinstalaterskog obrta Levant. Trenutno su ostali nedovršeni poslovi radovi na uređenju sanitarnog čvora. Nažalost, uređenje sportskih objekata i izgradnja tribine u koje je uloženo puno odricanja i na koje smo u klubu vrlo ponosni, ostala je u sjeni pandemije koronavirusa koja je paralizirala naše sportsko djelovanje, ali i život u Republici Hrvatskoj.“

Trener seniora Goran Jurić je u povodu novonastale situacije prekida prvenstva u JŽNL-u istaknuo: „Zadovoljni smo početkom proljetnog dijela jer smo 8. ožujka protiv favoriziranog Stupnika odigrali 1:1. Priznajemo da su gosti bili bolji u prvom poluvremenu, ali smo se mi digli u drugom, u kojem smo imali čak i veće šanse za pobjedom. To je samo dokaz da smo vrlo dobro odradili pripreme i da Rakovec ima kvalitetnu momčad za očuvanje petoligaškog statusa. Međutim, nakon odluke HNS-a o prekidu natjecanja u svim ligama našli smo se u izrazito teškoj situaciji kako uopće nastaviti prvenstvo bez treninga. Naše su sve ekipe raspuštene do daljnjega i radimo samo poslove na održavanju igrališta i sportskih objekata. Držimo da nema smisla igrati utakmice bez gledatelja jer smo i s druge strane i u financijskom gubitku. Cijenimo da će se u idućem razdoblju u Hrvatskom nogometnom savezu donositi samo odluke u interesu klubova, zdravlja i sigurnosti svih sudionika u nogometnom sportu. Pozivamo sve naše igrače, trenere i članove kluba da se zaista pridržavaju svih uputa koje donosi Nacionalni stožer civilne zaštite kako bi u što skorijem roku prevladali pandemiju koronavirusa i povratili se normalnom životu, a time i na sportska igrališta i terene.“

U Rakovcu je u veljači 2020. registrirano 129 nogometaša, od najmlađih limača pa do najiskusnijih veterana, a samo općinsko mjesto Rakovec prema popisu stanovništva iz 2011. ima svega 236 stanovnika. Upravljačko-organizacijski teret u zadnjih par godina na svojim leđima nose: predsjednik Josip Belačić, potpredsjednik Josip Šipuljak, sportski direktor Željko Radotović, blagajnik Darko Jendriš, te Branko Jendriš, Stjepan i Goran Novoselec, Zdenko Jendriš, Vlado Pajur i drugi. I ovogodišnji radovi su veliko sportsko postignuće za petoligaša Rakovec koji se od 2015. natječe u JŽNL-u i koje je ostvareno uz velike napore, odricanja, iskazani entuzijazam i ljubav prema klubu koji je na ponos i cijele općine Rakovec.

Zdenko Brezarić