DVD Ključ

FOTO: Tradicija vatrogastva u Ključu duga je 95 godina

Namjera je društva u narednom razdoblju više pozornosti posvetiti školovanju članova, ali ponajprije animaciji djece i mladeži kako bi se pridružili DVD Ključ
334394352_944706520236926_657805051286978875_n

Po 95. put sastali su se članovi DVD-a Ključ kako bi na Skupštini predočili rezultate rada u protekloj godini te usuglasili plan aktivnosti za ovu godinu i naredno razdoblje.

Iako je u, gotovo, stogodišnjoj povijesti društva bilo boljih i lošijih trenutaka, društvo nikad nije stalo s radom što dokazuje kako je u mjestu uvijek bilo onih koji razumiju vatrogastvo. To je djelatnost koja je svima potrebna i u svako vrijeme, jer nedaće ne biraju ni mjesto ni vrijeme. A vatrogasci su uvijek prvi na pomoći… Tijekom svih godina društvo se opremalo sukladno mogućnostima, gradilo i održavalo vatrogasne domove, a sve s ciljem da mogu biti od pomoći u trenucima kriza.

-Jedna takva kriza bila je i pandemija korone. Naš kombi bio je preuređen u vozilo za prijevoz oboljelih, ali je smanjenjem opasnosti vraćen u prvobitno stanje. Za intervencije imamo i malo navalno vozilo te dovoljan broj vatrogasne opreme. Za našu interventnu ekipu imamo komplet od 10 intervencijskih odijela s kacigama, rukavicama, čizmama… rekao je predsjednik Josip Gerjević.

Na žalost, oprema ne može samo odraditi intervenciju, a mladih članova nema. Stoga je namjera društva u narednom razdoblju više pozornosti posvetiti školovanju članova, ali ponajprije animaciji djece i mladeži kako bi se pridružili Društvu. Činjenica je da mladi imaju velik broj raznih mogućnosti, a vatrogastvo im sigurno nije na prvom mjestu. Atraktivnije im je biti nogometaš ili nešto slično, jer smatraju kako tamo imaju veće mogućnosti za uspjeh. Ali vatrogastvo je humano, a jedina plaća dobrovoljnim vatrogascima uglavnom su priznanja i zahvale. Upravo takvu plaću dobili su neki članovi DVD-a Ključ i to za 10, 20 i 40 godina aktivnog djelovanja u vatrogastvu, a Franc Cvetkovič dobio je spomenicu za 50 godina rada u DVD-u Ključ.

Društvu na radu, a nagrađenim članovima na vjernosti, čestitali su i gosti od kojih valja istaknuti Stjepka Rukelja u ime Općine Brdovec i Roka Planinčić u ime VZO Brdovec.

Brdovec
Događanja