FOTO: Tomislav Horvat i dalje na čelu VZO Dubravica, Ivica Stiperski počasni predsjednik

Dosadašnji predsjednik VZO Dubravica Tomislav Horvat dobio je povjerenje svojih članova za još jedan mandat
161963873_457948678690324_6471792919032128964_n

Unatoč ograničenom broju učesnika radi poštivanja epidemioloških mjera, Vatrogasna zajednica Općine Dubravica održala je redovnu izbornu Skupštinu u prostorijama DVD-a Bobovec. Na tome im je čestitao i zamjenik predsjednika HVZ-a i predsjednik VZZŽ Stjepan Ptiček, naglasivši kako su vatrogasci odradili velik dio poslova u protekloj godini, ali su uvijek bili prvi u poštivanju mjera i društvenoj odgovornosti.

Dosadašnji predsjednik VZO Dubravica Tomislav Horvat dobio je povjerenje svojih članova za još jedan mandat, a na tome mu je čestitao i načelnik Općine Dubravica Marin Štritof. On je istaknuo kako je suradnja s vatrogascima cijelo vrijeme bez ikakvih problema, a raduje se da će u narednom vremenu zajednički riješiti jedan od najvećih izazova vatrogasaca – nabava navalnog vozila.

-Svi znamo da su vaša vozila stara gotovo četrdeset godina i više nisu za intervencije, stoga smo u Proračunu Općine Dubravica za ovu godinu osigurali dodatnih 70 tisuća kuna za nabavu novijeg vozila. Teško da ćemo moći financirati novo vozilo vrijedno više od dva milijuna kuna, ali uvjeren sam da ćete na tržištu pronaći vozilo koje će odgovarati cijenom i kvalitetom- rekao je Štritof.

Da im je vozilo dosta nužno vidi se iz podatka da su prošle godine odradili više od 40 intervencija u trajanju preko 210 sati i s ukupno 151 vatrogascem, a za to su utrošili gotovo 70.000 kuna. A takvi rezultati posljedica su dugogodišnjeg dobrog rada svih društava koji su članovi zajednice, ali i same zajednice, koju je dugo godina vodio Ivica Stiperski. Stoga su skupštinari odlučili upravo njega proglasiti i počasnim predsjednikom VZO Dubravica.

Događanja
Dubravica
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija