FOTO: Tančecova grčka avantura

Prošle subote KUD Tančec otputovao je na turneju u Grčku, na međunarodni folklorni festival koji se održava od 16. do 21. rujna na otoku Thassosu. Putem do Grčke zadržali su se u Skopju te obišli znamenitosti glavnog grada Sjeverne Makedonije.

Ponedjeljak u jutro, stigli su na odredište i svake večeri prikazuju folklorne ljepote Hrvatske još uvijek mnogobrojnim turistima na otoku. Osim Tančeca na festivalu sudjeluju i folklorne skupine iz Bugarske, Rumunjske, Kosova, Srbije te egzotičnog Mauriciusa.

-Ovim putem se zahvaljujemo organizatoru festivala gospodinu Dejanu Brzanovu na pozivu za festival, te upućujemo sve pohvale za organizaciju od dolaska u Skopje, kao i tijekom boravka u Grčkoj- javila nam je iz Grčke, predsjednica KUD-a Tančec, Željka Baić.

Nakon službenog dijela festivala uvijek ostane slobodnog vremena koje su Tančecovci iskoristili za dobar provod, kupanje i iskušavanje lokalnih pića i hrane, a ovim putem šalju pozdrave članicama i članovima KUD-a koji nisu mogli s njima na ovo prekrasno folklorno putovanje.