FOTO: Svečanom sjednicom obilježen Dan Zagrebačke županije

Svečanoj sjednici Županijske skupštine nazočio je, među ostalima, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković

U hotelu International u Zagrebu obilježen je Dan Zagrebačke županije, prilikom čega je održana svečana sjednica Županijske skupštine kojoj je, među ostalima, nazočio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

– Zaista mi je drago da je Zagrebačka županija, koja se ubraja u najveće, jedan od važnih ekonomskih pokretača razvoja cijele Hrvatske. Tristo tisuća ljudi u širem zagrebačkom prstenu predstavlja ogroman potencijal razvoja, a ovdje su i veliki gradovi koji privlače mlade obitelji. Zagrebačka županija pulsira, ona je dinamična, otvaraju se nova radna mjesta, a mnogi ulagači, domaći i strani, ovdje vide svoju perspektivu, rekao je Plenković.

Uz premijera, svečanoj sjednici nazočio je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Željko Reiner te brojni župani i saborski zastupnici poput Tomislava Okroše, Krešimira Ačkara, Ivane Posavec Krivec i Daria Zurovca.

Goste je pozdravio potpredsjednik Županijske skupštine Mato Čičak koji istaknuo da je u posljednjih godinu dana doneseno mnogo dobrih odluka.

– Posebno me vesele ulaganja u školstvo. Zagrebačka županija primjer je ulaganja u mlade, u tomu nismo posustali, svake je godine niknulo nekoliko škola, vrtića ili dvorana, a uz pomoć Vlade i europskih sredstava bit ćemo još bolji i kvalitetniji. Na nama je da projektiramo, budemo odgovorni, da planiramo razumno što sam uvjeren da će Zagrebačka županija, uz sve gradove i općine, nastaviti raditi u razdoblju koje slijedi.

Zamjenik župana Damir Tomljenović ponovio je da je Zagrebačka županija poznata po kapitalnim ulaganjima u školske objekte, dok je njezino gospodarstvo po svim pokazateljima drugo u RH, odmah iza Grada Zagreba te bilježi pad nezaposlenosti i rast zaposlenosti.

– Sljedeći tjedan potpisat ćemo ugovore s našim poduzetnicima u visini od 10 milijuna kuna, rekao je zamjenik župana i napomenuo da je Zagrebačka županija, također vodeća po broju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava što prate izdašne subvencije u poljoprivredi i stočarstvu.

U sklopu svečane sjednice, dodijeljena su i ovogodišnja javna priznanja Zagrebačke županije.

U umjetničkom dijelu programa nastupili su Janja Novosel, učenica glazbene škole Ferdo Livadić i vokalno umjetnički sastav Singrlice uz pratnju Sudar percusson ansambla.