FOTO: Šuma Striborova za Noć kazališta u Zaprešiću

46449270_595009250917514_6681556953098878976_n

„Zaprešićko kazalište za djecu i mlade“ jedno je od najuspješnijih projekata „Pučkog otvorenog učilišta“ – Zaprešić pokrenutih u posljednjih nekoliko godina. Od svoga osnivanja 2012. godine do danas bilježi sve veći broj polaznika kojih je trenutno oko 70 raspoređenih u četiri dramske grupe prema dobi polaznika. Temeljni ciljevi kazališta su socijalizacija djece i mladih, razvijanje kreativnosti i kulturni razvoj, psihički i fizički razvoj djece i mladih te otkrivanje i usmjeravanje talenata.

I ove godine uključili su se u manifestaciju „Noć kazališta“ koja je međunarodnog karaktera i odvija se treće subote u mjesecu studenome. Projekt zamišljen kao platforma za povezivanje i umrežavanje svih kazališnih sudionika, od izvođača i autora, preko ljudi koji rade u kulturi, pa sve do gledatelja, Noć kazališta sustavno radi na popularizaciji kazališne umjetnosti na svim izvedbenim razinama.

Ova najočekivanija manifestacija u svijetu kazališta u Zaprešiću se obilježila dječjom predstavom “Šuma Striborova” u izvedbi ZKDM-a, a dvorana POU Zaprešić bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. 

 

 

 

Događanja
Hrvatska