FOTO: ŠRD Šaran danas je ponajbolji klub u Hrvatskoj i Europi

Ribolovno društvo Šaran Zaprešić osnovano je prije 60 godina kada je grupa građana dobila na upravljanje vode u Zaprešiću i okolici kako bi ih čuvala i poribljavala. U to vrijeme intenzivno se iskapao šljunak na Zajarkima, a nakon prestanka eksploatacije zaprešićki ribiči krenuli su u izgradnju vlastitog prostora.

Ipak, ništa značajno nije se mijenjalo do devedesetih godina kad za predsjednika dolazi Boris Matijašec i tada se kreće s izgradnjom ribičkog doma. Uz te poslove nisu zanemarili ni sportski dio i rad s mladeži. Ti potezi na naplatu dolaze danas kad ŠRD Šaran djeluje kao jedan od najboljih klubova u Hrvatskoj i Europi, a briga o ribama i samom jezeru je na vrhunskoj razini.

-Vjerujem da bi u skoro vrijeme Zaprešić mogao biti domaćin svjetskog ribolovnog prvenstva- rekao je predsjednik Hrvatskog ribolovnog saveza Vladimir Sever.

Zaprešićki gradonačelnik Željko Turk još jednom je zahvalio svim članovima ŠRD Šaran na predanom radu, a natjecateljskoj ekipi koja je ostvarila vrhunske svjetske rezultate, na promociji Zaprešića. Na kraju svečane sjednice uručena su priznanja za dugogodišnje članstvo u klubu te za doprinos razvoju ribolovne djelatnosti.

Hrvatska
Sport