FOTO: Sportski ponos Zaprešića su Ana Jakopović i Luka Skender

Srednja škola ban Josip Jelačić i ove je godine bila domaćin proglašenju najboljih zaprešićkih sportaša. U nazočnosti zamjenika predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza zagrebačke županije Borisa Markulina uručena su priznanja onima koji su tijekom prošle godine ostvarili najbolje sportske rezultate u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, a priznanja su uručena i mladim nadama koje pokazuju mogućnost da ostvare vrhunske rezultate.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića Vladimir Pavetić čestitao je svima koji ove godine dobivaju priznanja, ali i svima koji su ta priznanja dobili prošlih godina ili će ih tek dobiti u narednom razdoblju.

– To pokazuje da Zaprešić vjeruje mladima, vjeruje sportašima, a oni to vraćaju na najbolji mogući način. Vrhunski rezultati i promocija grada velik su doprinos ovoj zajednici, rekao je Pavetić i zahvalio čelnicima grada Zaprešića što prepoznaju vrijednost spota i ulažu značajna sredstva u sportsku infrastrukturu.

Najbolji sportski kolektiv u prošloj godini na području grada je Odbojkaški klub Nebo, najbolji trener je Darko Oršić koji vodi najtrofejniji zaprešićki klub – Kuglački klub Zaprešić. Upravo su kuglači proglašeni za najbolju mušku momčad, Ženski košarkaški klub Jabuka je najbolja ženska ekipa. Ana Jakopović, članica Golf kluba ban Jelačić najbolja je zaprešićka sportašica, a taekwondoista Luka Skender najbolji je sportaš za 2019. godinu.