FOTO: Snježana Korić naslijedila Željku Baić na čelu KUD-a Tančec

Nakon šest godina u kojima je s uspjehom vodila KUD Tančec, dosadašnja predsjednica Željka Baić odlučila se povući. Umjesto nje za novu je predsjednicu na subotnjoj Skupštini u Otoku Svibovskom izabrana Snježana Korić.

-Nakon šest godina palicu predajem dalje u želji da Tančec još jače zasja pod rugvičkim suncem, kao primjer udruge u kojoj se živi i radi kao u skladnoj obitelji- istaknula je u oproštajnom govoru sada već bivša predsjednica Željka Baić te se zahvalila svima s kojima je surađivala u tom periodu.

-Majko moja što je meni ovo trebalo bila je rečenica koju sam si postavila gotovo svaki dan kako sam postala predsjednica. Slabi odustaju, a oni uporni guraju do kraja. Nisam odustajala i zajedno smo kroz sve prošli. Naučili ste me prihvaćati tuđe mane i u svakom pronaći ono bolje od lošega i to bolje njegovati- rekla je Željka, koja će i u narednom mandatu biti u užem vodstvu Tančeca.

Prošla godina za KUD Tančec bila je i više nego uspješna. Po prvi puta u organizaciji društva održan je prvi samostalni koncert KUD-a, na kojem su se Rugvičanima predstavile sve skupine društva. Svojim nastupima Tančec je uveličao i sve općinske manifestacije, gdje su s uspjehom organizirani još jedni Mirisi ognjišća, Božićni koncert te smotra folklora „Posavino gdje su ti starine“, a svojim nastupima rugvički su folkloraši nastupili i na nekoliko smotri van Zagrebačke županije, kao i u Grčkoj.

U istom ritmu nastavit će se i u daljnjem periodu, što je u svom izlaganju potvrdila i nova predsjednica Snježana Korić, koja se u ime društva svojoj prethodnici zahvalila na svemu što je napravila za društvo.

-Hvala vam na očuvanju naše posavske kulturne baštine te na manifestacijama kojima njegujete naše običaje. Ono što me naročito raduje je to što je žena ponovno izabrana za predsjednicu, jer naša je želja upravo da što više žena vodi udruge koje se ističu svojim radom i angažmanom. Nama su potrebne jake udruge, jer tako se promiče i naša općina koja se ima čime pohvaliti i dičiti- kazao je zamjenik općinskog načelnika Nenad Jakšić.

Istaknutim članovima društva dodijeljena su prigodna priznanja, dok su Stjepanu Rancu-Gigi, Ivanu Strancariću, Stjepanu Špoljarcu i Stjepan Ranec primili priznanja kojima se primaju u počasno članstvu KUD-a Tančec.