FOTO: Sisak porazio Rugvicu i zasjeo na tron

Bolju igru na kraju su pobjedom i s dva boda naplatili rukometaši Siska koji su slavili s 27:22

Derbi susret dviju neporaženih momčadi 2. HRL-Sjever odigran je sinoć na parketu rugvičke školske sportske dvorane. Rugvica i Sisak dočekali su susret s maksimalnih 8 bodova. Ulog za oba sastava višestruk; pobjeda donosi tron. Bili su toga svjesni u oba tabora, a bolju igru na kraju su pobjedom i s dva boda naplatili rukometaši Siska koji su slavili s 27:22.

Gosti bolje otvaraju susret te do polovice prvog dijela imaju rezultatsku prednost od jednog do dva gola. Uspjeli su to domaći rukometaši anulirati i povesti 10:8 u 21. minuti. Bio je to znak za uzbunu u gostujućim redovima koji pozivaju time-out koji je urodio plodom, jer do odlaska na odmor Siščani rade seriju 5:1 te imaju vodstvo od 13:11.

Sve nade domaćina gosti su ugasili u početnim minutama nastavaka kada postižu tri zgoditka za 16:11. Time-out Rugvice nije značajnije promijenio stvari na parketu, jer u želji da dostignu prednost gostiju, Rugvičani su previše griješili, promašivali su neke „lake“ šuteve i gosti su sasvim zasluženo osvojili bodove kojima su zasjeli na tron ligaškog poretka.

2. HRL-SJEVER, 5. KOLO
RK RUGVICA – RK SISAK 22:27 (11:139
RK RUGVICA: Hrka, Brkić 4, Ivanković 6, Pribanić 1, Čule, Lučić-Jozak, Perković, Vondruška 1, Grbeša, Milković, Filipović, Purma, Lončar, Jerković, Marinčić 3, Nedić 7.
RK SISAK: Novinc, Malin 6, Devčić, Slukan, Gnjatić 3, Komljenović 1, Šuštić, Prišek 8, Ražić 4, Žarković, Domitrović, Fritz-Sabljak, Jurković 4.