FOTO: Seniori Vrbovca rutinski do pobjede protiv sesvetskih juniora

U srazu seniora Vrbovca i sesvetskih juniora, domaćin je ostvario rutinsku pobjedu 5:2 u koju je uložio maksimalnu angažiranost, zalaganje i želju za trijumfom

U srazu seniora Vrbovca i sesvetskih juniora, domaćin je ostvario rutinsku pobjedu 5:2 u koju je uložio maksimalnu angažiranost, zalaganje i želju za trijumfom.

Početak utakmice pripao je gostima koji su brzim i točnim dodavanjima držali loptu i kombinatornom igrom iznenadili domaćina. No, ubrzo su Vrbovčani sredili svoje redove i u 8. minuti izveli brzi kontranapad u kojem su sudjelovali Domagoj Colarić i Šiprak koji pronalazi Josipa Colarića koji s 10 metara puca iznad gostujućih vrata. Već u sljedećoj napadačkoj akciji domaćin dolazi u vodstvo u 9. minuti poslije Babićevog pasa Domagoj Colarić je s 18 metara pogodio u desni donji kut.

Šiprak je u 10. minuti nakon što je prošao svojeg čuvara zaprijetio snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora, ali je vratar Kolaković skinuo udarac u korner. Novi zgoditak u 12. minuti bio je u režiji Domagoja Colarića koji je nakon slaloma po desnoj strani asistirao neometanom Babiću koji iz blizine pogađa mrežu. Ponovo je na sceni Domagoj Colarić u 18. minuti koji se sjurio prema vratio, ali je bio srušen pa je sudac Kokot pokazao na bijelu točku. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Babić.

Jelavić je u 20. minuti bravurozno reagirao jer je obranio iz blizine udarce Tumpića i Frana Jurića. Tumpić je u 25. minuti pucao s 14 metara, ali je lopta pogodila domaći blok pa je fijuknula malo iznad vratnice. Pravu majstoriju izveo je Grgić u 29. minuti kada se driblingom oslobodio dvojice domaćih igrača i iskosa sa 16 metara zakucao loptu u gornji lijevi kut nemoćnog Jelavića. Josip Colarić je u 39. minuti vagnuo protivničkog igrača i potom sa 16 metara uzdrmao vratnicu.

Na početku drugog poluvremena u 46. minuti Merlin je silovito tukao sa 17 metara pored desne vratnice. U sljedećem napadu u 48. minuti Režabek je uputio centaršut s desne strane, a na drugoj stativi Trošić glavom poklopio loptu s 10 metara u desni donji kut. Škaro u 50. minuti propušta priliku sa 7 metara postići zgoditak, a Merlin u 52. minuti glavom s 10 metara puca u vratara.

Brzi kontranapad izveli su gosti u 67. minuti preko Miličevića koji je asistirao Marinu Toliću koji je s 14 metara preciznim udarcem svladao Zrinščaka. Vrbovec je zabio peti gol u 78. minuti nakon što je glavni dio posla obavio Merlin koji je pucao s 10 metara, a odbijenu loptu iz blizine pospremio Trošić u vrata. Iako je bilo poluprilika na obje strane rezultat se više nije mijenjao pa je Vrbovec zabilježio željenu pobjedu kako bi vratio samopouzdanje nakon doživljenog poraza od Zagreba. Naime, Zagrebaši su 22. srpnja kao domaćini pobijedili Vrbovec 4:1, a počasni vrbovečki pogodak postigao je Merlin.

Trener Tihomir Bradić pružio je priliku da se nametnu juniorima: Bubnjaru, Kristijanu Colariću, Fugaju, Hercigu i Škari, koji su iskazali veliku želju, borbenost i zalaganje na terenu. Kuriozitet utakmice je bio što su u početnom sastavu Vrbovca zaigrali tri brata Domagoj, Kristijan i Josip Colarić.

PRIJATELJSKA UTAKMICA
NK VRBOVEC – NK SESVETE (JUNIORI) 5 : 2
VRBOVEC. Gradski stadion. Gledatelja 100.
Sudac: Kokot (Celine), pomoćnici: Jukić (Farkaševac) i sutkinja Gordana Katušić (Gradec).
STRIJELCI: 1:0 D. Colarić (9), 2:0 Babić (12), 3:0 Babić 11m (18), 3:1 Grgić (29), 4:1 Trošić (48), 4:2 M. Tolić (67), 5:2 Trošić (78)
NK VRBOVEC: Jelavić, G. Tolić, K. Colarić, Radovac, Plušćec, Mašić, Bubnjar, Babić, J. Colarić, Šiprak, D. Colarić (još su igrali: Zrinščak, Fugaj, Salatović, M. Tolić, Režabek, Ćosić, Hercig, Škaro, Trošić, Merlin). TRENER: Tihomir Bradić
NK SESVETE (JUNIORI): Kolaković, Levar, F. Jurić, Marić, Šušnjar, Tumpić, Grgić, Suart, Ivković, Čavara, A. Jurić (još su igrali: Tarle, Kos, Kopić, Kojo, Brezovec, M. Tolić, Barešić, Miličević, Stanić). TRENER: Velibor Vujić