Najveća općinska fešta

FOTO: Savski lađari priredili nezaboravnu feštu; Branko Galenić-Žuti: Ovakve Ribarsko-lađarske večeri još nije bilo

Ribarsko-lađarska večer, njezino jedanaesto izdanje zasjalo je u punom sjaju
DSC_9199

Zadovoljni posjetitelji, ponosni lađari i lađarice, pregršt sadržaja za sve generacije, bogata gastronomska ponuda, ali i sjajna fešta uz Lengere, Stanka Šarića i Sjaj najbolji su opis subotnjeg dana u Rugvici.

-Iskreno, prezadovoljan sam. Od početka manifestacije šator, ali i prostor oko njega bio je dupkom pun. Zaista nikada nije bilo ovakve Ribarsko-lađarske večeri- s ponosom će predsjednik Savskih lađara Branko Galenić- Žuti.

Noviteti ovogodišnje manifestacije bili su “Party po domaći” u organizaciji mladih lađara i lađarica.

-Ovo što su osmislili naši mladi uz ove bazene i beach bar, to je nešto što se ne viđa svaki dan. Ponosan na sve koji su dali mali dio sebe kako bi napravili sve ovo- naglasio je Žuti.

Posebno zanimljivo bilo je ocjenjivanje Najduže bučnice Rugvice, u kojem je sudjelovala i voditeljica RTL-ova serijala Ljubav je na selu, Anita Martinović.

-Preoduševljena sam cijelom manifestacijom koja je top. Što se bučnica tiče one su bile mrak- kazala nam je Anita.

Već tradicionalno posjetitelji su mogli razgledati i dvije sjajne izložbe “Posavsko dvorišče” i izložbu starih fotografija “Po dvorišču”, koje je osmislila Tihana Kušeković.

-Puno je truda uloženo u sve to. Pripreme su započele prije dva mjeseca i danas je naš rad i trud došao na vidjelo. Eksponate smo skupljali po selu, ljudi su nam i sami donosili predmete. Sve u svemu, bilo je to dosta zahtjevno, no uspjeli smo. Pozivam sve da narednih dana obiđu izložbu- ispričala nam je autorica izložbi Tihana Kušeković, koja je ujedno i dopredsjednica Udruge Savskih lađara.

Zadovoljan svime viđenim bio je i načelnik Mato Čičak, kojem su u goste došli kolege načelnici iz susjednih gradova i općina.

-Bogat program, ispunjen pjesmom i plesom, domaćim delicijama, zabavom za djecu, privukao je mnoštvo posjetitelja u Rugvicu, koji su sa sobom ponijeli pregršt lijepih uspomena iz naše općine! Našim Savskim lađarima čestitamo na odlično odrađenome poslu i jedva čekamo vidjeti što nam spremaju iduće godine- poručio je Čičak.

Pogledajte kako je bilo u Rugvici.

Događanja
Rugvica