FOTO: Savski dedeki podijelili 600 poklon paketa

Iako se nisu spustili Savom zbog visokog vodostaja, Savski dedeki i ove su godine razveselili najmlađe Rugvičane

„Dedeki, dedeki, Savski dedeki, darove nosimo dobroj dječici- pjevali su u glas danas prijepodne u glas Savski lađari, prerušeni tom prilikom u Savske dedeke, koji su nastavili s lijepom tradicijom božićnog darivanja najmlađih Rugvičana, kojima je podijeljeno 600 slatkih poklon paketa.

Nažalost, visoki vodostaj Save, omeo ih je da to učine spuštajući se Savom, no lađari su do najmlađih ipak stigli u čamcu te kočiji.

-Izgleda da su dječica i ove godine bila dobra, kao i svih ovih godina, jer dječica ne mogu biti loša. Jedino, tate nisu dale podršku mamama da i one budu dobre- rekao nam je Siniša Kušeković, kojeg raduje što je ovo preraslo u tradiciju, budući da je darivanje održano po deveti puta.

-Sretni smo zbog toga što na ovaj način obradujemo našu dječicu, a i mi Savski lađari održavamo jednu lijepu tradiciju- zaključio je Kušeković.

Među mnogobrojnim mališanima i njihovim roditeljima, koji su se mogli počastiti kuhanim vinom, čajem i kobasicama, zamijetili smo i zamjenika općinskog načelnika Nenada Jakšića.

-Prosinac u Rugvici približava se svome kraju, a već je postalo uobičajeno da posljednje nedjelje u prosincu imamo ovako lijepo događanje u organizaciji naših Savskih lađara. Lijepo je vidjeti da svake godine dolazi sve više djece na ovo okupljanje, što govori u prilog da mladost i budućnost Rugvice postoji, jer djeca su ono na čemu se i naš rad bazira, a upravo ovo potvrda je toga- ispričao nam je zadovoljni zamjenik načelnika Nenad Jakšić.

Darivanje najmlađih održano je na pet mjesta duž rijeke Save; Struga Nartska, Rugvica, Oborovski Novaki, Preseka i Oborovo, a uz dvadesetak Savskih dedeka, svoj obol dala je i tehnička podrška koja je bila zadužena za okrjepu na svakoj od spomenutih stanica.  

 

Događanja
Hrvatska
Multimedija
Općina
Rugvica
Zagrebačka županija