FOTO: Sava je jedan dio nas

U subotu 27. ožujka velika akcija čišćenja korita rijeke Save "Sava kojoj pripadamo"
WhatsApp-Image-2019-04-17-at-22.22.32-1

U Općini Rugvica teku posljednje pripreme za organizaciju velike zelene čistke povodom Dana planeta Zemlje. Općina Rugvica u suradnji sa susjednom Općinom Orle te Mjesnim odborom Ščitarjevo u subotu 27. travnja organizira veliku akciju čišćenja korita rijeke Save „Sava kojoj pripadamo“. Tim povodom jučer je održan još jedan sastanak svih glavnih aktera koji su uključeni u cijelu priču.

-Sve naše udruge odazvale su se na ovu akciju. Zahvaljujem se i načelniku Orla Ervinu Vujici te predsjedniku Mjesnog odbora Ščitarjevo Stjepanu Zagorcu, koji je veliki zaljubljenik u Savu što sudjeluju u ovome što će vjerujem prerasti u tradiciju te da ćemo svake godine Savu očistiti od smeća koje donose nesavjesni građani- ispričao nam je načelnik Općine Rugvica Mato Čičak, koji poput brojnih mještana Rugvice, ali i susjedne općine Orle ima lijepa sjećanja na ovu rijeku.

-Sava je jedan dio nas i treba iskoristiti sve njene potencijale koji nam se pružaju- zaključio je Čičak.

Okupljanje svih sudionika bit će u 10 sati ispred općinske zgrade u Rugvice, gdje će biti podijeljena oprema za čišćenje te raspoređene ekipe. Nakon akcije čišćenja slijedi okrjepa uz fiš paprikaš kuharskog majstora Andrije na savskom Otoku kod Struge Nartske, do kojeg se dolazi čamcima na kojima će okupljene prevozi Savski lađari, koji su itekako aktivni na očuvanju okoliša oko same rijeke. Na Otoku će biti uprizoren nastup KUD-ova rugvičkog kraja te KUD-a Šćitarjevo.

A što danas pruža Sava najbolje dočaravaju sljedeće fotografije.

Događanja
Grad
Hrvatska
Općina
Orle
Rugvica
Velika Gorica
Zagrebačka županija