FOTO: Saša Benko dobitnik Priznanja Općine Križ „14. rujan“

Općina Križ svoj Dan slavi 14. rujna, kada se slavi i Dan Župe te blagdan Uzvišenja Svetog Križa. Tim povodom održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je dodijeljeno i Priznanje „14. rujan“ te zahvalnice općinskog načelnika.

Priznanje „14. rujan“ ove je godine dodijeljeno vatrogascu DVD-a Križ, Saši Benku u znak priznanja za hrabrost, humanost i predan rad na području vatrozaštite te promociji vatrogastva i Općine Križ. Naime, tijekom intervencije na požaru obiteljske kuće, Saša Benko spasio je vlasnika Ivana Miškovića, gdje je riskirajući svoj život ušao u gorući objekt i spasio život slijepoj osobi. 

Sva svoja iskustva tijekom više od dva desetljeća dobrovoljnog vatrogastva, Saša Benko upotrijebit će i krajem rujna ove godine na svjetskom natjecanju u Portugalu gdje će biti jedini predstavnik Hrvatske na natjecanju u kojem će vatrogasci iz cijelog svijeta morati pretrčati 566 stepenica u punoj vatrogasnoj opremi.

Uz ovo priznanje dodijeljeno je i šest zahvalnica od strane općinskog načelnika Marka Magdića, koje su uručene Udrugi Ženske ruke, Marici Kukor, Branki Derežić, DVD-u Obedišće, DVD-u Konšćani te DVD-u Okešinec.

-Zahvaljujem se Općini Križ koja je prepoznala, pratila i nagradila naš rad i aktivnosti vezane uz njih- u ime svih nagrađenih zahvalila se Marica Kukor.