FOTO: Sandra Remenar i Filip Cimaš sportski ponos Rugvice

Rukometašica Sandra Remenar, koja je svojim igrama uvelike pripomogla ulasku ŽRK Rugvice u Drugu ligu te taekwondoaš Filip Cimaš, koji je lani osvojio srebro na Europskom parateakwondo prvenstvu u Italiji najbolji su sportaši Rugvice za prošlu godinu. Nagrade su im uručene na priredbi koja je održana u dvorani Osnovne škole Rugvica, što je bila svojevrsna uvertira pred sutrašnje proglašenje najboljih županijskih sportaša.

-Plasman u Drugu ligu veliki je uspjeh za tako mali klub, jer nikada nismo imali takve ambicije. Moja uloga u svemu tome nije ništa drugačija od ostalih igračica- rekla nam je Sandra, koja je trenutno na rehabilitaciji nakon operacije koljena.

Dominacija rukometnog sporta

Najboljom ekipom proglašena je ekipa mlađih kadetkinja ŽRK Rugvica, dok su najbolja momčad mlađi kadeti RK Rugvica. Oba sastava lani su na državnom prvenstvu osvojili srebre medalje.

Njihovim trenerima Andrei Mikulić (ŽRK Rugvica), Hrvoju Džigumoviću (RK Rugvica) te Dubravku Marasu (TKD Rugvica) pripale su nagrade za najuspješnije trenere.

Zajednica športskih udruga nagradila je i najefikasnije igrače po klubovima; Dianu Vincek (ŽRK Rugvica), Franu Vondrušku (RK Rugvica) te Antu Filipovića (NK Rugvica Sava 1976).

-Čast je dobiti jednu ovakvu nagradu, a kako ja igram nogomet bez momčadi ovo ne bi bilo moguće. Jesen smo odradili jako dobro, a svi zajedno nadamo se još boljem drugom dijelu sezone- kazao je Filipović.

Marijani Ljubičić i Miroslavu Viciću nagrade za zaslužne sportske djelatnike

Rukomet je trenutno sport koji u Rugvici zauzima jako važno mjesto. Zasluge za to pripadaju i Marijani Ljubičić (ŽRK Rugvica) i Miroslavu Viciću- Vicku (RK Rugvica). Marijana Ljubičić tom se prilikom prisjetila kako se ženski rukomet u Rugvici počeo igrati 2003. godine.

-Bilo mi je drago što sam formiranjem ženske školske ekipe svoje znanje mogla prenijeti i na svoju djecu. Danas sam izuzetno zadovoljna, a to mogu shvatiti samo oni koji se bave sportom- istaknula je Marijana Ljubičić.

Početaka se sjeća i Miroslav Vicić-Vicko, koji je u RK Rugvici prisutan od prvog dana.

-Tih 17 godina jako je daleko, ali i jako blizu, jer svega se sjećamo. Skupina entuzijasta počela je tu u malom ćošku stare dvorane. To nas je dovelo do toga di smo danas, a brojka od 250 djece koja se bave rukometom sve govori- ispričao nam je Vicko.

Na mladima svijet ostaje

A da rugvički sport ima svijetlu budućnost pokazuju i brojna priznanja koja su uručena najboljim mladim sportašima do 8, 10, 12, 14, 16 i 19 godina. Svima njima na postignutim rezultatima čestitali su izaslanik župana Zagrebačke županije Josip Kraljičković, tajnik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Mario Makarun te načelnik Mato Čičak.

-Imali smo uspjeha u svim našim kolektivima. 2009. godine bilo je jako puno upitnika kada je pokrenuta Zajednica sportskih udruga, no to je bila ključna stvar za napredak sporta. To pokazuju uspjesi rukometašica, rukometaša, taekwondoaša, a vjerujem kako ćemo ujedinjenjem nogometnih klubova uskoro imati i četvrtoligaša- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Rezultatima je zadovoljan i čelni čovjek Zajednice, Robert Munđer.

-Teško je pratiti sve rezultate, jer iz godine u godinu imamo sve kvalitetnije i bolje rezultate. S obzirom na našu veličinu naši su rezultati iznadprosječni i svima čestitam na tome još jednom- poručio je predsjednik Munđer.

Nagrade su uručene i najboljim sportašima Osnovne škole Rugvica, a njih su primili Iva Pisk i Jakov Katić.

Kako je bilo na proglašenju pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.