FOTO: Remi Lonje i Ostrne za početak priprema

Susret u Lonjici završio je rezultatom 1:1

Početak utakmice pripao je gostima iz Ostrne koju su nastupili oslabljeni bez nekolicine standardnih igrača. Prvi su zaprijetili u 6. minuti jer je Jambrek probio po lijevoj strani i snažno tukao s 10 m, ali je domaći vratar Franjo Mandić izvrsno reagirao i izbacio loptu u korner. Bolju igru Ostrna je pretvorila u vodstvo u 11. minuti. Gostujući kapetan Nekić je izveo slobodni udarac s 35 m i velemajstorski pogodio u gornji desni kut nemoćnog Franje Mandića.

Prvu izglednu šansu Lonja je stvorila tek u 35. minuti u kojoj je Kobaš dodao loptu Simonoviću kojem je udarac s 15 metara obranio vratar Toni Radovac. U 39. minuti Vešligaj je ubacio s lijeve strane, a loptu zahvatio Ivan Tokić s 10 metara koja je prohujala uz lijevu domaću vratnicu.

U drugom poluvremenu Lonja je zaigrala puno angažiranije, a što je najbitnije i puno povezanije i preuzela inicijativu na terenu i kombinatornom igrom stvarala prigode za izjednačenje. Simonović je u 49. minuti ubacio loptu s desne strane koju je prihvatio Hren, ali je njegov šut s 10 m završio iznad gostujućih vrata. Lonja dolazi do izjednačenja u 52. minuti nakon što je Solarić izveo korner s desne strane, Barišić je glavom prenio loptu na drugu vratnicu koju je Simonović sa 7 metara glavom sproveo u gostujuću mrežu.

I nakon toga Lonja je i dalje igrala napadačku igru da dođe do preokreta rezultata. Hren je u 55. minuti izbacio dijagonalom Solarića na desnoj strani koji se riješio svojeg čuvara i potom 11 metara pucao prizemno pored desne vratnice. Istu akciju ponovili su u 58. minuti kad je Hren ponovo pronašao Solarića, koji je opet predriblao svojeg čuvara, ali i je i ovaj puta njegov udarac sa 7 metara završio pred desne vratnice.

U seriji domaćih napada Kobaš je najprije u 61. minuti s 11 metara tukao pored desne vratnice, a u 66. minuti njegov šut je sa 7 metara izvanredno obranio Toni Radovac. Mladi Topalović je u 79. minuti nakon prodora po lijevoj strani pronašao Pavića na 16 metara koji je raspalio po lopti koju je Toni Radovac uhvatio. Pavićeva solo akcija iz 82. minuti završio je silovitim udarcem s ruba kaznenog prostora, ali je Toni Radovac bio još jednom na visini zadatka i ponovo obranio udarac.

U samoj završnici obje momčadi imale su prilike za pobjedu. Klaudijo Tokić izbio je u 88. minuti ispred Franje Mandića, ali je neometan s 10 metara promašio domaća vrata. Već u narednoj minuti Jambrek je snažno opalio s 15 metara, ali je Franjo Mandić krajnjim naporom izbacio loptu u korner. Pavić u 90. minuta propušta šansu za pobjedu lopte jer je sa 16 metara uputio udarac, ali je lopta završila tik iznad gostujućeg gola.
Kod Lonje svojom igrom istaknuli su se Blažević, Kobaš i Solarić, a kod gostiju Jambrek, Nekić i Toni Radovac.

PRIJATELJSKA UTAKMICA
NK LONJA – NK OSTRNA 1 : 1
LONJICA. Igralište NK Lonja. Gledatelja 50. Sudac: Jakopic (Kreča Ves).
STRIJELCI: 0:1 Nekić (11), 1:1 Simonović (52).
NK LONJA: F. Mandić, Blažević, Severec, Barišić, Delija, Kobaš, Srdarević, Pušić, Simonović, Hren, Solarić (još su igrali: Pavić, Kos, Topalović, Horvatinović, Dokuš, Capan).
TRENER: Filip Oroz.
NK OSTRNA: T. Radovac, I. Radovac, Lacković, K. Tokić, Škrlec, Nekić, Habeić, S. Mandić, Stublić, Jambrek, I. Tokić (još je igrao: Vešligaj). TRENER: Mario Habeić