FOTO: Proteklog vikenda Pušća je disala punim plućima, Maja Šuput i Željko Bebek napravili sjajnu feštu

Ovogodišnja manifestacija u Pušći još nije gotova
279504937_729566701505673_2887424164630377117_n

Mnoštvo manifestacija koje su se održavale tijekom tri dana i noći teško je bilo popratiti, ali na svima se okupio velik broj posjetitelja. Kruna vikenda bili su koncerti Maje Šuput i Željka Bebeka za vrijeme kojih je veliki šator u Pušći bio ispunjen u cijelosti, a ozbiljan broj Pušćana i njihovih gostiju okupljao se i na drugim događajima.

Sve ja startalo još tijekom tjedna kad je Dječji vrtić „Bambi“ imao Dan otvorenih vrata na kojem je bilo mnoštvo druženja i zanimljivosti iz vrtićkih klupa. Već idućeg dana predstavljena je knjiga Dragutina Mihalineca „Me dvorišče, ma rič“ u izdanju Udruge Ivana Perkovca iz Šenkovca.

Vikend je započeo otvorenjem malonogometnog igrališta s umjetnom travom koje je izgrađeno uz pomoć Zagrebačke županije, a padobranci su na centar igrališta donijeli općinsku zastavu. Na novouređenom igralištu održan je i malonogometni turnir sela.

Odmah nakon sportskog termina uslijedio je i kulturni program u organizaciji KUD-a Pušća. Tradicionalni Međunarodni dječji festival folklora u Pušći „Kriči, kriči tiček“ ove godine u Pušći je okupio dječje folklorne skupine iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Večer je bila rezervirana za Maju Šuput, a subotnja noć za Željka Bebeka i njegove obožavatelje.

Kako se u sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Jurjeva u Pušći za vikend „naišao“ i praznik rada, Pušćani su svojim mještanima pripremili bogate porcije graha koji im je podijeljen na glavnom pušćanskom trgu. A prije graha održana je i Općinska vježba operativnih snaga sustava CZ Općine Pušća „Dubrava 2022.“ U vježbi su sudjelovali pripadnici CZ, vatrogasci, hitna pomoć, lovci i pripadnici HGSS-a koji su dronovima, psima i pješaštvom pretraživali šumu Dubrava u potrazi za nestalom osobom.

Ali to nije sve! Ovogodišnja manifestacija u Pušći još nije gotova. Naime, već sutra možete se pridružiti Šetnji srcem uz Sutlu i Savu do Novih dvora – Pušća u pratnji turističkog vodiča Nikole Ćurića, a u subotu u Pušću dolazi Kerekesh teatar s urnebesnom komedijom „Ljubaf“.

Događanja
Hrvatska
Općina
Pušća
Zagrebačka županija