Petrovo u Preseki

FOTO: Preseka proslavila Dan općine. Načelnik Martić: Cilj nam je kontinuirano stvarati što bolje uvjete za život svih naših mještana

Načelnik Martić u više je navrata istaknuo važnost Zagrebačke županije u realizaciji brojnih projekata
DSC_3353

Svečanim misnim slavljem, potom i sjednicom Općinskoga vijeća, mještani i vjernici općine Preseka proslavili su Dan svoje općine i blagdan sv. Petra Apostola – zaštitnika ove župe.

Svečanoj sjednici pod predsjedanjem predsjednika Općinskog vijeća Kristijana Pavličeka prisustvovali su načelnici i gradonačelnici susjednih općina i gradova, a sve njih uvodno je pozdravio načelnik Martin Martić, kazavši kako je ovo svečarsko raspoloženje najbolji trenutak kako bi prisutne izvijestili o provedenim aktivnostima u posljednjih godinu dana.

-U proteklih nekoliko godina Preseka je dobila prve kilometre vodoopskrbne mreže što za Preseku znači razvoj gospodarstva i životnog standarda. Ulagalo se u proteklom razdoblju u društvene i vatrogasne domove, a radilo se dosta i na asfaltiranju nerazvrstanih cesta, dok je Županijska uprava za ceste asfaltirala županijske i lokalne ceste na našem području. U svim ovim projektima uvelike nam je pomagala Zagrebačka županija- istaknuo je Martić navevši kako im je primarni cilj osigurati za djecu predškolske dobi smještaj u vrtiću.

-Time bismo mlade obitelji zadržali u našem kraju. Upravo stoga napravili smo idejni projekt za dječji vrtić, gdje nam sada slijedi natječaj za izradu glavnog projekta, a potom nam slijedi prijava na natječaj Ministarstva poljoprivrede- kazao je Martić, najavivši daljnje ulaganje u školstvo gdje će uz školsku zgradu biti izgrađeno dječje igralište, a u planu je i projektiranje školske sportske dvorane.

-Cilj nam je kontinuirano stvarati što bolje uvjete za život svih naših mještana- poručio je načelnik Preseke Martin Martić.

U ime prisutnih načelnika i gradonačelnika obratio se gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec kazavši kako su jedinice lokalne samouprave na istoku Zagrebačke županije pokazale kako treba djelovati i zajednički raditi na projektima.

-I dok gradovi i općine u Hrvatskoj slabo surađuju, mi ovdje na istoku smo izuzetak. Mi smo se udružili i realizirali jedan veliki projekt vodoopskrbnog sustava- kazao je Košćec.

Načelnik Martić u više je navrata istaknuo važnost Zagrebačke županije u realizaciji brojnih projekata, na koju Presečani mogu i dalje računati poručila je načelnica Rakovca Brankica Benc, ujedno izaslanica župana Stjepana Kožića.

-Vaše prirodne ljepote nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Uz te prirodne ljepote ovdje se u nekoliko posljednjih godina realiziraju veliki projekti koji daju veliku vrijednost standardu svih mještana. Zagrebačka županija vodi brigu o ravnomjernom razvoju svih svojih sredina, a poseban naglasak župan Kožić upravo stavlja na manje sredine- istaknula je Brankica Benc.

Po završetku svečanog djela izveden je kraći glazbeni program u kojem su uz općinsku udrugu umirovljenika nastupili i učenici presečke škole.

Događanja
Preseka