FOTO: Prekrasna kazališna noć u Svetom Ivanu Zelini

Ansambl Kazališta Škrabe obilježio je Noć kazališta u subotu, nastupom u Svetom Ivanu Zelini
oko jedne hize (3)

Ansambl Kazališta Škrabe obilježio je Noć kazališta u subotu, nastupom u Svetom Ivanu Zelini. Tamo su vrijedni jaskanski kazalištarci u prepunoj Dvorani Kraluš odigrali svoju hit-predstavu “Oko jedne hiže” autora i redatelja Nine Škrabea.

Sjajna glumačka ekipa predvođena Deanom Skokom i Majom Golešić, u kojoj su briljirali i Anamaria Škoc, Marta Brkljačić, Nikolina Pustaj, Lovro Penić, Mark Krcivoj, Niko Pavelić, Andrija Ferko i Nikola Oslaković, oduševila je zelinsku publiku koja je toplim pljeskom ispratila jaskanske glumce. Jaskanci su gostovanje u Zelini iskoristili i kao priliku za druženje s prijateljima iz zelinskog kazališta ZAMKA, koji su ovogodišnju zelinsku Noć kazališta otvorili svojim predstavama “Ja u pubertetu” i “Na proščenju” autorice i redateljice Štefice Fanjek.

Brojnu jaskansku kazališnu delegaciju, koju su predvodili voditeljica Kazališta Klementina Škrabe, umjetnički voditelj i osnivač jaskanskog kazališta, ali i “kum” kod osnivanja zelinskog kazališta Nino Škrabe, šef tehnike i proslavljeni jaskanski glumac Želimir Hrković te renomirana kostimografkinja Sandra Brkljačić, pored ostalih srdačno su dočekali zelinski zamjenik gradonačelnika, ali i sjajan glumac Mario Dukarić, ravnatelj zelinskog Pučkog otvorenog učilišta Dubravko Sušec, njegova najbliža suradnica, također vrsna glumica Vesna Bičak Dananić, glasovita redateljica većine zelinskih predstava Štefica Fanjek i mnogi drugi.

U jaskanskoj delegaciji bila je i rođena Zelinčanka, omiljena jaskanska liječnica dr. Dunja Čop, čija je knjiga “Liječnici jaskanskog kraja” u izdanju jaskanskog Ogranka Matice hrvatske upravo izašla iz tiska.

Hit-predstava “Oko jedne hiže” nastavlja svoju uspješnu turneju u petak, 29. studenog, u Klinča Selu. 

Događanja
Grad
Hrvatska
Jastrebarsko
Multimedija
Sveti Ivan Zelina
Zagrebačka županija