FOTO: Predstavljen priručnik “Briga o gostu s invaliditetom”

Turistička zajednica grada Zaprešića nastavlja s aktivnostima unutar projekta Druga perspektiva, kojim želi ispričati priču o važnosti uključivanja u turistička kretanja svih osoba bez obzira na njihova fizička ograničenja i invaliditet.

Turistička zajednica grada Zaprešića nastavlja s aktivnostima unutar projekta Druga perspektiva, kojim želi ispričati priču o važnosti uključivanja u turistička kretanja svih osoba bez obzira na njihova fizička ograničenja i invaliditet. U suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje Zagreb, u Vršilnici zaprešićkih Novih dvora predstavljen priručnik “Briga o gostu s invaliditetom”.

Više od 300 milijuna osoba s invaliditetom ostvaruje turistička putovanja tijekom godine, a nemaju uvijek i svugdje boravišta prilagođena njihovim potrebama. Stoga je nužnost u turizam uvesti drugu perspektivu i svima osigurati jedinstvene uvjete turističkog boravka, ali i naglasiti kako smo svi jednaki bez obzira na određena tjelesna oštećenja.

Predstavljanju priručnika i nakon toga panel raspravi nazočio je i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk, a u cijelu priču uključili su se i zaprešićki ugostitelji i djelatnici u turističkoj djelatnosti koji žele unaprijediti svoju uslugu adekvatnim pristupom gostima s tjelesnim invaliditetom, intelektualnim teškoćama, autizmom, oštećenjem sluha i oštećenjem vida. Svakom sudioniku, Turistička zajednica grada Zaprešića poklonila je primjerak priručnika, a direktor TZ Grada Zaprešića Toni Ganjto zahvalio je svima koji podržavaju razvoj turističkih potencijala na području grada.