FOTO: Predstavljan CD KUD-a Mihovila Krušlina iz Šenkovca

U zaprešićkoj Vršilnici održana je promocija trećeg nosača zvuka u izdanju KUD-a Mihovila Krušlina iz Šenkovca pod nazivom „Folklorni spomenar“
277854292_713993599620245_7960111110123351115_n

U zaprešićkoj Vršilnici održana je promocija trećeg nosača zvuka u izdanju KUD-a Mihovila Krušlina iz Šenkovca pod nazivom „Folklorni spomenar“. Ujedno je to bila i prilika oda se obilježi 25 godina postojanja i djelovanja ovog renomiranog kulturno umjetničkog društva koje s osobitim uspjehom njeguje pjevanje i folklor.

Na samom početku posjetitelji, kojih se okupilo više od stotinu, su mogli vidjeti kratki film o počecima ovog šenkovljanskog društva kada je pred publiku izašla talentirana skupina djevojčica i dječaka, danas djevojaka i mladića, muževa i žena, koji su od gotovo samih početaka kulturno – umjetničkog društva stasali zajedno s njim, gradili ga, rastući i sazrijevajući i osobno i glazbeno kako bi upravo ovim nosačem zvuka saželi cijeli svoj sveukupni rad, sve svoje susrete, probe, nastupe, koncerte, gostovanja, putovanja…

Najnoviji nosač zvuka Kulturno – umjetničko društvo Mihovila Krušlina nazvalo je Folklorni spomenar, a u spomenar se, kao što smo to nekada svi radili, upisuju uspomene na prijateljstvo, zajedništvo, druženje, uspjehe. A da je ovo izuzetno uspješna, talentirana i nadasve kvalitetna skupina potvrdio je i Krunoslav Šokac, umjetnički ravnatelj Ansambla LADO , dragi suradnici KUD MK i renomirani folkloristi prijatelji društva koji je naglasio kako je izuzetno rijetka prilika da se na jednom mjestu okupljaju ovako izvrsni pjevači i muzičari. Svoje čestitke uputio je i Zlatko Herček u ime Zagrebačke županije koja je uz Općinu Brdovec, Strojopromet Šenkovec, Maksima trgovinu Brdovec, VBH okove iz Samobora i OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca bila pokrovitelj ovog CD-a.

Na CD-u su za glazbenu obradu zaslužni su Jozo Kraljević, Fabijan Komljenović, Petar Varga i Duško Topić, ulogu glazbenog producenta preuzeo je Mislav Šalković koji je odradio snimanje, montažu i mastering, a velika podrška bio mu je Krešimir Banek, ton majstor s HRT-a. Izdavač nosača zvuka je Studio Podmornica iz Samobora.

Riječi zahvale svima koji su tijekom 25 godina prošli kroz društvo ili mu bili podrška na bilo koji način uputila je predsjednica Karmen Luketić, a posebnu zahvalu i čestitke uputila je svojim članovima koji su radili na pripremi CD-a usprkos svim ograničenjima koje je pandemija COVID-19 pred njih stavila.

Brdovec
Događanja
Hrvatska
Općina
Zagrebačka županija