FOTO: Polaganjem vijenaca obilježen Dan Zagrebačke županije

Povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom vodstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Skupštine Matom Čičkom odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije

Povodom obilježavanja Dana Zagrebačke županije na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom vodstvo Zagrebačke županije predvođeno županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Skupštine Matom Čičkom odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Zagrebačke županije.

-Ove godine s obzirom na uvjete koje imamo ovaj dan obilježavamo nešto drugačije te su sva ona događanja koja tradicionalno imamo otkazana, osim polaganja vijenaca za naše branitelje. To činimo kako prije svega kako bi očuvali živim istinu o onome što se događalo, ali i kako bi širili istinu o pogibelji i strahotama koje su bile. Ovime dajemo i zahvalu našim braniteljima za stvaranje suvremene i suverene Hrvatske. To će uvijek biti u nama i to je ono što nikada nećemo dozvoliti da zamre- istaknuo je župan Stjepan Kožić uputivši tom prilikom čestitku svim žiteljima.

Isto je učinio i predsjednik Skupštine Mato Čičak.

-Ovaj trenutak koristim i kako bi svim stanovnicima Zagrebačke županije čestitao Dan Zagrebačke županije. Nadam se kako će se vremena promijeniti te da ćemo u idućim godinama moći obilježavati Dan županije kako se to i ranije obilježavalo- kazao je Čičak.