Svečano i dostojanstveno

Pojatno proslavilo svoj dan

Svetkovina Presvetog Srca Isusova već se 28 godina obilježava i kao Dan Pojatna, a mještani su ga obilježili tradicionalnom procesijom i svetom misom
448405850_1041713284444841_6738356323808012505_n

Svetkovina Presvetog Srca Isusova već se 28 godina obilježava i kao Dan Pojatna, a mještani su ga obilježili tradicionalnom procesijom i svetom misom. Vodstvo Vijeća Mjesnog odbora odalo je tom prigodom i počast dvojici mještana, branitelja poginulih u Domovinskom ratu, a na svečanoj sjednici su se Pojatenci i njihovi gosti prisjetili povijesti ovog mjesta i njegova razvoja sve do današnjih dana.

Predsjednik Vijeća MO Pojatno Krešo Slatković podsjetio je na ostvarene rezultate i realizirane projekte tijekom protekle godine, a najavio je i neke nove planove. Istaknuo je završetak povijesnog projekta gradnje kanalizacijskog sustava te naglasio kako su gotovo svi korisnici obuhvaćeni projektom već priključeni na sustav. Podsjetio je i na obnovu prometnica, klizišta i mosta oštećenih u potresu koja je financirana iz Fonda solidarnosti EU, a izrazio je zadovoljstvo što u opremljenu Gospodarsku zonu Lusci uskoro stižu barem dva nova gospodarska subjekta.

– Kvaliteta života u našem mjestu vidno se poboljšava zahvaljujući dobroj suradnji s Gradom Zaprešićem, ali i zajedništvu i međusobnom uvažavanju članova Vijeća Mjesnog odbora, udruga, ustanova i svih mještana kojima je dobrobit Pojatna na prvom mjestu, istaknuo je Slatković.

Među projektima koji predstoje, najavio je početak sanacije vodovodnog sustava, uređenje još jedne javne površine s parkom, povećanje sigurnosti u prometu postavljanjem kamere za nadzor brzine, a očekuje i skoru gradnju sportskog centra na zemljištu NK Croatije Pojatno koje je povećano za 10500 m2. Slatković ja zahvalio i brojnim udrugama koje djeluju u Pojatnom na aktivnostima posebno na radu s mladima.

Dobru suradnju s Pojatnom istaknuo je i gradonačelnik Željko Turk koji je dodao kako je Pojatno mjesto sa standardom kakav imaju većina mjesta u zapadnoj Europi. Podsjetio je i na gradske projekte poput obnove Novih dvora vrijednosti veće od 10 milijuna eura, bušotina vruće vode vrijedna nešto manje od 10 milijuna eura a čijom eksploatacijom bi se mogao grijati dobar dio grada te na projektiranje gradskog bazena a u taj projekt uključuju se i država te plivački i vaterpolo savez.

Nakon sjednice upriličen je i koncert KUD-a Pojatno i Tamburaškog zbora Gaj, a sve su dodatno uveličali i učenici PŠ Pojatno.

Događanja
Zaprešić