FOTO: Perica Vidak poveo Kurilovec u novu sezonu

Nogometaši Kurilovca pod vodstvom trenera Perice Vidaka započeli su s pripremama za još jednu trećeligašku sezonu. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Dražena Vujnovića i dopredsjednika Ivice Krmpotića, s par riječi okupljene igrače pozdravio je i trener Perica Vidak prezentiravši igračima plan priprema.

Prvom treningu odazvalo se dvadesetak igrača, mahom igrača iz prošle sezone kojima su tijekom ljetna priključeni perspektivni juniori Gorice, kao i nekoliko zanimljivih mlađih igrača. U kadru momčadi više nisu vratari Demo i Jelavić, te igrači Čurek, Mandura, Desput, Perić i Humeljak koji je na probi u Dinamu II.

-Trenutno imamo 19 igrača koji su u kvoti mlađih. Osim toga odlična je stvar što imamo praktički 21-og igrača koji su “naši”, to se mislim nikada nije dogodilo. Došlo je dosta novih mladih igrača tako da ćemo sigurno opet morati pretrpjeti neke dječje bolesti, ali na to smo spremni. Ono što je fantastična stvar za klub je da je velika većina kostura momčadi ostala- istaknuo je uvijek otvoren za razgovor i suradnju trener Perica Vidak.

Novim igračima u Kurilovcu ovog su ljeta postali vratar Bogović, juniori Gorice braća Posavec, Debijađi, Žordić, Stiplošek i Borovac, iz juniora Kurilovca momčadi je uz Halilića, Bartolića i Janječića priključen Vojnić, a klubu su također pristupili Grdenić, Bradić, Bandić, Vlajković i Karabatić.

-U odnosu na prošlu sezonu velika je prednost što je kostur momčadi ostao na okupu i omogućit će lakši ulazak u sezonu. Kako je došao veliki broj mladih novih igrača sigurno da ćemo opet morati i proživjeti neki dio dječjih bolesti koje su normalne za očekivati. Dosta igrača koji su nam došli nisu osjetili seniorski nogomet na bilo kojoj razini tako da će im sigurno trebati faza prilagodbe. Smatram kako je kadar zadovoljavajući i da smo spremni za iskorak u odnosu na prošlu godinu. Ambiciju će momčadi sama postavljati ovisno o tome za što ćemo biti spremni kroz sezonu- istaknuo je Vidak, koji će tijekom pripremnog perioda odraditi 51 aktivnost koja uključuje i odigravanje sedam pripremnih utakmica.

Prva je na rasporedu u subotu protiv Bistre, nakon čega slijede utakmice protiv Dinama II (27. srpnja), Vrbovca (3. kolovoza), Sesveta i Lukavca (10. kolovoza), Dinama (OO) i Bana Jelačića (17. kolovoza). Prvo kolo nove sezone igra se 24. kolovoza.