FOTO: Otvoren dio južne zaprešićke obilaznice

Nakon što je već neko vrijeme promet pušten ispod zagorske pruge te je izveden spoj na D 225 pored trgovine Lidl, danas je otvoreno još 1 000 metara dionice od Lidla do Starčevićeve ulice

Otvoren je još jedan dio zaprešićke južne obilaznice. Nakon što je već neko vrijeme promet pušten ispod zagorske pruge te je izveden spoj na D 225 pored trgovine Lidl, danas je otvoreno još 1 000 metara dionice od Lidla do Starčevićeve ulice. Ovom dionicom kompletan promet prema zapadnom dijelu Zaprešića, Brdovcu, Mariji Gorici ili Sloveniji zaobilazit će centar Zaprešića.

-Ogroman je to dobitak za promet u centru grada, a posebno za sigurnost svih sudionika u prometu, a najviše pješaka. Nastavak je ovo ulaganja u prometnu infrastrukturu koja je posljednjih godina znatno poboljšana, a ovim projektom, posebno za godinu dana kad prođemo i Savsku ulicu, promet u centru Zaprešića dodatno će se smanjiti- zadovoljan je bio gradonačelnik Željko Turk.

Direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić potvrdio je kako se radovi odvijaju predviđenom dinamikom te da nema prepreka da do kraja iduće godine u promet bude puštena i dionica do Savske ulice s nadvožnjakom.