Mi smo tu navek

FOTO: OŠ Antuna Augustinčića proslavila tri velika jubileja

Slavilo se 170. godina osnutka javne škole na zaprešićkom području, 120. godina osnivanja škole u Zaprešiću i 70. godina od otvaranja današnje školske zgrade
f5343c61-6797-4831-a6c8-d3e94be7c5d6

Osnovna škola Antuna Augustinčića priredbom „Mi smo tu navek“ obilježila je dan škole i tri velika jubileja. Slavilo se 170. godina osnutka javne škole na zaprešićkom području, 120. godina osnivanja škole u Zaprešiću i 70. godina od otvaranja današnje školske zgrade.

Priredbu su posjetili i bivši učenici, generacija koja je te davne 1954. godine kao prva krenula u današnje prostore škole. Zamjenica ravnateljice Vladimira Grgas, učenicima koji su u protekloj školskoj godini osvojili nagrade na županijskim i državnim natjecanjima, uručila je prigodne nagrade te proglasila učenicu generaciju. Tu titulu ponijela je Tonka Ljubić koja je svoje znanje iskazala na nekoliko natjecanja i vratila se sa zavidnim rezultatima.

Proslavi je nazočio i gradonačelnik Željko Turk koji je istaknuo važnost obrazovanja i ulaganja u mlade, a jednako tako i zahvalio djeci i učiteljima što ponosno promoviraju svoju školu i grad diljem županije i šire.

Na priredbi je spomenuto kako je škola u početku nosila ime Jelačić ban, a podsjetili su i da je 1990. bilo značajnije proširenje škole, 2002. otvorena je blagovaonica, a 2021. dovršena je izgradnja velike trodijelne sportske dvorane. Ništa manje značajna nije bila brza akcija nakon potresa 2020. godine kada je uz pomoć gradske uprave u samo mjesec dana zgrada osposobljena za nastavu.

Događanja
Zaprešić