Dani općine Dubrava

FOTO: Općina Dubrava slavi 30 godina od osnutka

Svečanom sjednicom najavljen bogat zabavni program koji traje sve do nedjelje
DSC_7818

Veselo će naredna tri dana biti u Dubravi, gdje se slavi 30 godina od osnutka općine. Višednevna proslava Dana općine, kao i Dana župe, jer nebeska zaštitnica općine je sveta Margareta, započela je danas polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima Domovinskog rata, nakon čega je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su istaknutim pojedincima dodijeljena javna priznanja.

-Dobro došli u Dubravu, koja slavi 30-tu godišnjicu osnutka. Općina Dubrava osnovana je u travnju 1993. godine. Bio je to potez za budućnost i potez kojim smo svi zajedno, počevši od svih načelnika i vijećnika od osnutka do danas uspjeli napraviti Dubravu mjestom ugodnog življenja i lijepe prirode- kazao je načelnik Tomislav Okroša, naglasivši kako Dubrava ima bogatu tradiciju i povijest.

-Sljedeće godine je 930 godina od spomena naziva Dubrava, koja se prvi puta spominje 1094., kada je osnovana i Zagrebačka nadbiskupija- podsjetio je Okroša, kojem je na svim realiziranim projektima u ime Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića čestitao Ivan Vidiš.

-Svaki puta kada dođem u Dubravu vidim nešto novo i ozarena lica. To je primjer općine koja zrači pozitivnom energijom i optimizmom, zbog čega je uvijek lijepo doći ovdje. Mi kao Vlada radimo sve kako bi naši gradovi i općine imali manevra, uvjeta, prostora i mogućnosti da razvijaju sve vas. Vaš načelnik bori se za vaše interes svugdje i uvijek, jer ljudi na terenu najbolje znaju što vam je potrebno- kazao je Vidiš.

U ime Zagrebačke županije sjednice je nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec, koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

-Ovo je lijepa i vrijedna općina, koja napreduje iz godine u godinu. Slike i film rekli su više od 1000 riječi, jer ovdje se vidi da su realizirani brojni projekti, zahvaljujući agilnom vodstvu- zaključio je Kolarec, obećavši kako općina i dalje može računati na pomoć Zagrebačke županije, koja je i do sada podupirala sve jedinice lokalne samouprave na svome području.

 

Događanja
Dubrava