FOTO: Općina Dubrava i Udruga EKO Tila zajednički se prijavljuju na europski natječaj

DSC_8155

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša i predsjednica Udruge EKO Tila Duška Gregurek potpisali su sporazum o suradnji na prijavi na projektu koji se sufinancira iz EU fondova, čija je ukupna vrijednost najviše iznosi 2,1 milijun kuna. Inicijator cijele ove priče je Udruga EKO Tila čiji se rad bazira na ekologiji i zaštiti prirode i okoliša.

-Ponosni smo što možemo biti dio ove lijepe općinske obitelji. Naša je želja da ovaj projekt provodimo u našem Habjanovcu u Društvenom domu tako da ga nazovemo multifunkcionalni centar Habjanovac. Želja nam je bila da zadovoljimo sve potrebe naših mještana na području općine, ali i susjednih općina, tako da je projekt složen u nekoliko skupina u kojima bi se provodio. Bila bi to ekologija, projekti zdravlja, pravna zaštita, socijalni programi, sigurnost u prometu, njegovanje kulturne baštine te ruralni turizam. Kako bi to mogli izrealizirati potrebno nam je partnerstvo- ispričala je predsjednica Udruge Duška Gregurek.

Na ovaj način nakon deset godina rada Udruga se odlučila na iskorak u vidu prijave na jedan europski natječaj gdje im veliki suport daje Općina Dubrava na čelu s načelnikom Tomislavom Okrošom.

-Vjerujem da ćemo zajedničkom sinergijom proći na natječaju te da ćemo naići na širom otvorena vrata kako bi ovaj projekt i realizirali. Bitno je za naglasiti da udruge budu inicijatori, na ovom primjeru gdje se prijavljujemo u europski socijalni fond bitna je suradnja udruga s jedinicama lokalne samouprave- istaknuo je načelnik Okroša najavivši tom prilikom i stavljanje Društvenog doma u funkciju ulaganjem dodatnih sredstava kako bi on i dobio svoju multifunkcionalnu svrhu.

Inače, dom u Habjanovcu zamišljen je i kao okrjepno-servisna stanica na biciklističkoj stazi na zelenoj ruti. 

 

 

 

 

Dubrava
Hrvatska
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija