Najbolji promotori svojih škola

FOTO: Oni su najbolji u školskom sportu Zagrebačke županije

Zagrebačka županija dodijelila je nagrade u školskom sportu za školsku godinu 2022./2023.
407928449_382046117504243_4673746185033267755_n

U Svetom Ivanu Zelini sinoć je održana svečana dodjela nagrada u školskom sportu Zagrebačke županije za školsku godinu 2022./2023.

Prema riječima predsjednice Županijskog školsko sportskog Saveza Zagrebačke županije Ivančice Valek školska godina 2022./2023. bila je izuzetno uspješna.

– Na svim državnim natjecanjima imali smo svoje predstavnike, a u konkurenciji osnovnih i srednjih škola na državnoj razini osvojili smo 10 prvih mjesta na natjecanjima. Iz godine u godinu sve brojniji, bolji i uspješniji, zaključila je Valek.

Zagrebačka županija

U ime Zagrebačke županije svečanosti je nazočila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Zagrebačke županije Jadranka Dujić Frlan koja je sportašima prenijela pozdrave župana Stjepana Kožića te poručila:

– Nadam se da su vam ove nagrade i priznanja poticaj za daljnje bavljenje sportom i da će sport i dalje biti važan dio vaših života.

Puno uspjeha nagrađenima je zaželio i gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

Najuspješnije ženske sportske ekipe u kategoriji 5. i 6. razreda osnovnih škola su futsal ekipa OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad i ekipa mini nogometa OŠ Bistra. Najuspješnije muške sportske ekipe u kategoriji 5. i 6. razreda osnovnih škola su atletičari  OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko i odbojkaši OŠ Šćitarjevo. Najuspješniji pojedinci 5. i 6. razreda osnovnih škola su Ana Babić iz OŠ Bistra i Jurica Bošnjak iz OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko. Najuspješnije školsko sportsko društvo osnovnih škola 5./6. razred Zagrebačke županije je ŠŠD Bistra iz OŠ Bistra.

Zagrebačka županija

Najuspješnije ženske sportske ekipe u kategoriji 7. i 8. razreda osnovnih škola su futsal ekipa OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad, gimnastičarke OŠ Bogumila Tonija Samobor i stolnotenisačice OŠ Josipa Zorića Dugo Selo. Najuspješnija muška sportska ekipa u kategoriji 7. i 8. razreda osnovnih škola su stolnotenisači OŠ Josipa Zorića Dugo Selo. Najuspješnija sportska ekipa mješovito u kategoriji 7. i 8. razred osnovnih škola
je ekipa sportskog plesa – Urbani OŠ “Ljubo Babić”. Najuspješnija sportašica u kategoriji 7. i 8. razredi osnovnih škola je Paula Klanjčić iz OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko, a najuspješniji sportaš u kategoriji 7. i 8. razredi osnovnih škola Matija Pašara iz OŠ Bogumila Tonija Samobor.

Najuspješniji sportaši s intelektualnim teškoćama u kategoriji osnovnih škola su Leon Zorić iz OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko, Mario Vugec Izazov iz Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, Fran Štritof iz OŠ Ivana Perkovca Šenkovec te Josip Jakovina iz OŠ Ivana Perkovca Šenkovec.

Najuspješnije školsko sportsko društvo osnovnih škola Zagrebačke županije je ono 7. i 8. razreda OŠ Bogumila Tonija Samobor.

Zagrebačka županija

Najuspješnija ženska ekipa u kategoriji srednjih škola je kros ekipa Gimnazije Velika Gorica, a najuspješnija muška ekipa u kategoriji srednjih škola su rukometaši Srednje škole Dugo Selo. Najuspješnija sportska ekipa mješovito u kategoriji srednjih škola je ona sportskog plesa – Urbani Srednje škole Jastrebarsko. Najuspješnija sportašica u kategoriji srednjih škola je Tea Petračić iz Gimnazije Velika Gorica, a najuspješniji sportaš u kategoriji srednjih škola je Mateo Mišain iz Srednje škole Vrbovec.

Nagrađeni su i najuspješniji profesori i mentori: Oliver Faber iz OŠ Bistra, Tomislav Blažina iz OŠ Josipa Zorića Dugo Selo, Bojan Jelanić iz OŠ Đure Deželića Ivanić-Grad, Matija Ribić iz OŠ Šćitarjevo, Gordan Polan iz Gimnazije Velika Gorica, Ines Bohaček iz OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko te Mirjana Prelec iz SŠ Dugo Selo.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je profesorici Ines Jerčinović iz OŠ “Ljubo Babić” Jastrebarsko, dok su u mirovinu ispraćeni Mario Hustić iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić Prigorje Brdovečko, Božo Šaban iz OŠ Nikole Hribara Velika Gorica i Gordana Bastjančić iz OŠ Samobor.

Posebna nagrada za tajnicu ŽŠŠS Zagrebačke županije dodijeljena je Maji Rađenović-Fijan.

Sport
Sveti Ivan Zelina
Zagrebačka županija